Сега четете
Разговор за изкуственото дишане за здравеопазването

Разговор за изкуственото дишане за здравеопазването

Александър ЧирковИнтервю с проф. Александър Чирков. Тема: Разговор за изкуственото дишане за здравеопазването. 

Мисловната култура на балканските страни е съвсем друга. Това е и в здравеопазването, и в политиката, навсякъде. 25 години еволюцията на цивилизацията не можа да повлияе на нашата мисловна култура, за да направим така, че в едно общество през 21 век и най-бедния, най-самотния и най-остарелия да може да получи и да има достъп до най-добрата медицинска помощ. Това каза в студиото на „Всяка неделя” проф. Александър Чирков. По думите му не може да се говори за реформа, когато няма форма.

Политиците трябва да мислят за обществото вместо да се занимават с цинични атаки помежду си, категоричен е проф. Чирков. Според него в държавата трябва да бъдат направени здраво образование и силно здравеопазване.

„Как да харесвам сегашната министърка на здравеопазването. Нали трябва да работи определено време, най-малко една година, за да се ориентира и да види какво трябва да направи. След това трябва да вземе най-добрите.”, каза проф. Чирков.

Според него, ако има лекарска камара с различни комисии те ще проверяват и ще са независими. На тях не им се плаща, не харчат пари, посочи професорът. По думите му в Холандия има 26 души в Министерство на здравеопазването.

За проф. Чирков от 1991 година дистанцията между българското и германското здравеопазване се е увеличила до толкова, че разликата не може да се измерва, а обяснението е, че там се развиват постоянно.

Вижте и

„Народните представители трябва да бъдат само надзора. Най-добрите, които са се доказали в България трябва да бъдат оставени да направят тази камара.”, заяви проф.Чирков. Според него обаче политиците няма да бъдат против идеята му, но от Лекарския съюз ще скочат.

НоваТВ, „Всяка неделя“

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре