Сега четете
Интервю с Бойко Борисов: ГЕРБ отвръща на удара

Интервю с Бойко Борисов: ГЕРБ отвръща на удара

бойко-борисов-на-разпит-за-подслушванията-6481Гост: Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ

Резюме: „Кой ще победи – Борисов или Станишев?”, попита Антон Хекимян.

„Това го определя българският избирател. А и резултатите от изборите не винаги са показателни. Задкулисието решава нещата в политиката”, отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Тази неделя” по bTV.

„На първите избори за евродепутат ние победихме ДПС, но от това нищо не се промени. За нас един глас за ГЕРБ си е победа. С подкрепата на „Атака“ и БСП Станишев със сигурност е победител. Ние искаме битката за европейския парламент да се води с европейска тематика с хора, които утре ще ни представляват там. Лидерската битка е между водачите на листи и всяка партия за отделното състезание определя кой как да участва.

Аз нищо не обещавам на хората, само им показвам какви са проблемите и им казвам как ще ги реша. Например в енергетиката и екологията има проблеми, които зависят от Европа”, заяви Борисов.

„Каква оценка бихте написали на сегашното правителство?”, попита водещият.

„Никаква. Освен двойка няма каква друга оценка да се напише на сегашното правителство. Първият, който трябва да си отиде е Орешарски. Искам да ги похваля за нещо, но за нищо не се сещам. Безработицата се увеличи с 40 хиляди, дефицит, заеми, спрени инфраструктури. Много е трудно да кажа, че сме опозиция, защото този парламент не трябва да съществува по този начин. Противоестествена е тази коалиция”, коментира Борисов.

„При Станишев имаше по 6 зам.-министри в министерството, при нас бяха двама. Кой е харчил повече пари? А и когато хората протестираха срещу Станишев той се правеше, че няма нищо. А аз на втория ден си подадох оставката. Ще внесем вот на недоверие, само че имаме едно малко условие. По закон НЕК е длъжен да ни даде своите финансови показатели. Ние сме извадили някои от тях, вметна Борисов.

За клеветите на Бареков срещу него, Борисов заяви: „Ще плаща, той има пари, така че ще плаща. Ето – той има най-скъпата кампания в момента. А моята е най-евтината. Ние нямаме предизборни клипове, вие сами виждате.”

Вижте и

„Станах стиснат. Нямам пари, нямам банкови сметки. Благодаря, че ме поканихте безплатно, иначе няма как да обясня колко плащам за нещо, за което не плащам. Ако някой не се е сближавал никога с ДПС това е ГЕРБ. Не мога да подмина някои добри неща, които ДПС направиха. Например клиповете по телевизията.

Какво прави Станишев – изкарал двама боксьори и се млатят. Какво прави вашият колега – казармата ще връща, Тодор Живков ще го гледа от стената и т.н. Другото е за майчиния език”, коментира Борисов.

„Не винаги желаното е действително и не винаги това, което се говори е истината. Аз затова съм предприел тактиката дела, дела и чакам съдът да се произнесе. Нищо добро не чака България до октомври, ноември”, заяви Борисов в ефира на bTV.

bTV, „Тази неделя”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре