Сега четете
За агресията и властта

За агресията и властта

rumen-leonidov-v-bylgariq-upravlqvat-oligarsite-155801Румен Леонидов – поет и писател, Христо Бойчев – драматург, Захари Карабашлиев – писател

Резюме: „Не знам дали може мъртвият да промени живия олигарх. Подсъзнателно е чувството на отмъщение”, заяви поетът и писател Румен Леонидов в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

„Реални политици в България не знам дали съществуват, защото всеки отнякъде го управлява някакво задкулисие. Има много голяма консуматорска група”, коментира Христо Бойчев.

„Истината е, че ние съдим за Америка по голяма част от филмите, които гледаме за нея. Това е един копнеж по някаква икона. В реалността такива неща не се случват. Аз бих се забавлявал да напиша филм, в който мутрите са изгонили господарите си, връщат се като отмъстители и започват да чистят политиците. В реалната Америка, в която аз живях, върховенството на закона е това, което управлява хората.

”, отбеляза писателят Захари Карабашлиев.

„Българите са хора, които не ходят да гласуват и си мислят, че всичко вече е нагласено. Демокрацията е диктатура, но на закона”, каза Бойчев.

Вижте и

„Америка е сравнително млада държава, създадена преди около 200 години, но през тези 200 години е имало непрекъсната демокрация. Всички хора, подписали декларацията на независимостта, са прависти и философи”, вметна Карабашлиев.

„За да има капитализъм трябва да има реален пазар, ние нямаме реален пазар, нямаме производство, всичко е внос отвън. България е орисана да я управляват тройни коалиции години напред”, възмути се Бойчев.

НоваТВ, „На светло с Люба Кулезич“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре