Сега четете
„Четвърта власт” получи голямата награда на европейските обществени телевизии

„Четвърта власт” получи голямата награда на европейските обществени телевизии

Chetvarta_vlastСериалът на БНТ „Четвърта власт” бе награден на галацеремония в хърватския курорт Цавтат късно вечерта в четвъртък /08.05/. Политическият трилър бе отличен с първа награда в категорията „Игрални филми/Драма” на един от най-престижните конкурси за телевизионни програми в Европа – Prix CIRCOM 2014. Конкурсът се организира от Асоциацията на телевизиите на европейските региони /CIRCOM/.

На форума присъстваха големи обществени телевизии със силно филмопроизводство като BBC и RTL, което превръща наградата на Българската национална телевизия в голямо международно признание. Призът беше връчен на генералния директор на БНТ Вяра Анкова.

„Тази награда е професионално признание за стратегията на БНТ през последните години в продуцирането на сериали и филмова продукция. Интересът към „Четвърта власт” е огромен и искрено се надявам скоро да бъде излъчен и в други държави. ” – заяви Вяра Анкова.

Продукцията на Българската национална телевизия се наложи над 228 програми от 22 страни. 14-членното жури определи политическият трилър като интригуващ, заради трудната тема, динамичен и отлично направен.

„Четвърта власт” продължава да завоюва сериозно международно признание. Досега поредицата на БНТ бе селектирана още за френския фестивал CMF, а преди това – представена на най-големия форум за телевизионно творчество в света – FIPA.

[spider_facebook id=“1″]

 

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре