Сега четете
Стара Загора посреща най-нестандартната престъпна групировка

Стара Загора посреща най-нестандартната престъпна групировка

Stara-Zagora-coat-of-arms.svgНа 10 май в Стара Загора пристига най-нестандартната престъпна групировка у нас. Вместо подземния свят обаче, ЗВЕНОТО ще завладее литературния!
Със специално събитие издателство „Колибри“ и „Хеликон“ ще представят продължението на феноменалния екшън роман „Български психар“ на Андрей Велков -„Хрониките на звеното“, с национално турне, което ще премине и през Стара Загора и книжарница „Хеликон“ (бул. „Цар Симеон Велики“ No 100) на 10 май от 18 ч.

След изключителната си премиера в столицата с екшън на живо, сега опасният литературен феномен пристига, за да предизвика слабите сърца, да шокира пуританите и да съживи най-колоритните персонажи и случки от двете книги.
„Български психар“ (Colibri, 2012) разказва историята на Петър – най-обикновено момче от улицата, умен и амбициозен младеж, който бързо разбира, че в разгара на Прехода с честен труд не може да се живее нормално. Затова той бързо спира да играе по правилата и от дребен квартален играч се превръща във всяващ страхопочитание бос на подземния свят. Прави го, като създава престъпна групировка, в която безкомпромисната власт е съчетана с нестандартни ценности – те четат франк Хърбърт и Кен Киси, слушат тежка музика, вярват в справедливостта, презират евтината публичност и владеят съкрушителна физическа сила.

„Хрониките на Звеното“ (Colibri, 2014) е дългоочакваното продължение на вълнуващата книга, което доразвива сюжета на „Български психар“ и ни показва различните гледни точки върху историята на мощната мафиотска групировка с кодово название „Звеното“. Действието отново се развива в съвременна България, сюжетът прелива от батални сцени, коварство и интриги, а многовариантният финал превръща читателя в неволен съучастник. Още по-шеметно, обсебващо и сурово, продължението на „Български психар“ е на път да взриви всички представи за жанра. Книгата е адресирана към почитателите на стила „Велков“ и отговаря на много въпроси, повдигнати в „Български психар“, поставени от (почитателите на книгата към нейния автор.

Андрей Велков е роден в Мордор (по непонятни причини някои наричат това място София, т.е. град на мъдростта), където завършва политология и маркетинг. Като автор се легитимира с третата си „специалност“ – улично право от Големия университет на живота. Професионален хедонист с интереси в областите на екстремното купонясване, бойните изкуства, квантовата физика, литературата, тежкото пиене, леките жени, акробатичната орнитология и дзен будизма.

Вижте и

Старозагорски новини | стр. 7 |

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре