Stara-Zagora-coat-of-arms.svgНа 10 май в Стара Загора пристига най-нестандартната престъпна групировка у нас. Вместо подземния свят обаче, ЗВЕНОТО ще завладее литературния!
Със специално събитие издателство “Колибри” и “Хеликон” ще представят продължението на феноменалния екшън роман “Български психар” на Андрей Велков -“Хрониките на звеното”, с национално турне, което ще премине и през Стара Загора и книжарница “Хеликон” (бул. “Цар Симеон Велики” No 100) на 10 май от 18 ч.

След изключителната си премиера в столицата с екшън на живо, сега опасният литературен феномен пристига, за да предизвика слабите сърца, да шокира пуританите и да съживи най-колоритните персонажи и случки от двете книги.
“Български психар” (Colibri, 2012) разказва историята на Петър – най-обикновено момче от улицата, умен и амбициозен младеж, който бързо разбира, че в разгара на Прехода с честен труд не може да се живее нормално. Затова той бързо спира да играе по правилата и от дребен квартален играч се превръща във всяващ страхопочитание бос на подземния свят. Прави го, като създава престъпна групировка, в която безкомпромисната власт е съчетана с нестандартни ценности – те четат франк Хърбърт и Кен Киси, слушат тежка музика, вярват в справедливостта, презират евтината публичност и владеят съкрушителна физическа сила.

“Хрониките на Звеното” (Colibri, 2014) е дългоочакваното продължение на вълнуващата книга, което доразвива сюжета на “Български психар” и ни показва различните гледни точки върху историята на мощната мафиотска групировка с кодово название “Звеното”. Действието отново се развива в съвременна България, сюжетът прелива от батални сцени, коварство и интриги, а многовариантният финал превръща читателя в неволен съучастник. Още по-шеметно, обсебващо и сурово, продължението на “Български психар” е на път да взриви всички представи за жанра. Книгата е адресирана към почитателите на стила “Велков” и отговаря на много въпроси, повдигнати в “Български психар”, поставени от (почитателите на книгата към нейния автор.

Андрей Велков е роден в Мордор (по непонятни причини някои наричат това място София, т.е. град на мъдростта), където завършва политология и маркетинг. Като автор се легитимира с третата си “специалност” – улично право от Големия университет на живота. Професионален хедонист с интереси в областите на екстремното купонясване, бойните изкуства, квантовата физика, литературата, тежкото пиене, леките жени, акробатичната орнитология и дзен будизма.

Старозагорски новини | стр. 7 |

[spider_facebook id=”1″]