Сега четете
Екипът на „Зелената линейка” по БНТ с отличие

Екипът на „Зелената линейка” по БНТ с отличие

Zelenata lineikaИва Димитрова, Пламен Николов и Цветелина Станчева от БНТ получиха признанието „достоен българин“ за техния здравен проект „Зелената линейка“. Наградата бе връчена на официална церемония на кампанията „Достойните българи”. Инициативата, организирана от „24 часа” и Българската национална телевизия, отличава благородните хора на България, които правят добро, без да искат нещо в замяна.

Екипът на „Зелената линейка” показва как може да се съчетае телевизионното шоу с обществената полза.

„За близо три години зелената линейка достигна до десетки труднодостъпни населени места с едни от най – добрите лекари в България. По този начин оказахме реална здравна помощ. Защото всяка телевизия трябва да бъде преди всичко полезна и да променя живота на хората към по – добро. Ние ще продължим да го правим.“ – каза Ива Димитрова, автор и продуцент на проекта.

На церемонията бяха наградени 24-ма достойни българи. Те са от различни градове и села на България, с различни професии и социален статус. Общото между тях е, че безвъзмездно помагат на други хора, включително с риск за живота си.

Вижте и

„БНТ” и „24 часа” продължават да търсят и показват онези постъпки, които са продиктувани не от човешката пресметливост, а от човешкото сърце. От чувствителността на майките, които за да запазят паметта на своите близки, даряват. От смелостта на мъжете, които рискуват живота си, за да спасят чужд и от щедростта на онези – не много богати възрастни хора, които не чакат помощ, а помагат. Всички тези истории правят нас журналистите по-добри и по-смели хора” – заяви Даниел Чипев, директор дирекция „Информация” в БНТ.

От създаването на кампанията до днес са отличени близо 300 българи, обединени от своите малки и големи добри дела.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре