Сега четете
Европейска ли е кампанията за европейските избори?

Европейска ли е кампанията за европейските избори?

jgjyukhjkИнтервю с Димо Господинов – юрист, „Прогресивен форум”, Евелина Славкова – социолог, агенция „Прогноза”, Димитър Ганев – политолог, агенция „Галъп”/резюме/

Тема: Европейска ли е кампанията за европейските избори?

Предизборната кампания за евровота на 25 май не е европейска, а национална, около тази теза с еобединиха в студиото на „Факторът Кошлуков“ по TV7 юристът Димо Господинов от „Прогресивен форум“, социологът Евелина Славкова от агенция „Прогноза“ и политологът Димитър Ганев от „Галъп Интернешънъл“.

Дейността на евродепутатите в Брюксел все още не е достатъчно добре позната на българските избиратели, затова политиците се опитват да мобилизират електората с национална тематика, заяви Димитър Ганев. Според Димо Господинов пък мобилизиране на електората всъщност няма, ако изобщо се води някаква кампания, то тя призовава да отидем за гъби, отколкото да гласуваме.

Експертите са единодушни, че правителството не успя да разреши политическата криза в рамките на една година и големи реформи не бяха проведени. Ако след европейските избори управляващите все пак получат вот на доверие от избирателите, очаквам сериозен ремонт на кабинета и да мине от режим на оцеляване към режим на работа, заяви Димитър Ганев.

Вижте и

TV7, „Факторът Кошлуков”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре