Сега четете
Белина за здраве?

Белина за здраве?

bitova_himia-1024x485„И внимавай, като я целуваш, иде ти замирише на белина!“- предупреждава ме С. Т.
„Ти да не си я избелвала отвътре?“шегувам се.
„Алтернативна медицина – казба С.Т. – Цялото им семейство пие MMS, и децата също. Вече не се наливат с антибиотици, просто не боледуват. Малко е гадничко, сякаш пиеш отрова,
някои повръщат, получават диария, но ефектът е мигновен. Грипът минава за ден. Доста икономично е. (Комплект MMS – натриев хлорит и лимонена киселина, е 25 лв., стига за три месеца. MMS плюс DMSO, или диметилсулфоксид, е 35 лв. CDS, или хлорин диоксидов разтвор, по-разредената версия на MMS, е 45 лв.)
MMS не е Multimedia Messaging Service, MMS e Miracle Mineral Solution новото алтернативно лечение, плъзнало по целия свят. Последователите му са убедени, че все някой ден американското „чудо“ ще съсипе всички фармацевтични тръстове и компании. Продуктът е сравнително отскоро у нас, но покрай обещанията да помогне и на най-безнадеждните случаи популярността му бързо нараства. Особено разследване сред хора, пред чиито заболявания официалната медицина е безсилна. Разтворът се предлага безпроблемно от български и чужди сайтове, у нас има и фейсбук група. Не е лекарство, не е хранителна добавка, а дезинфектант, който убива всички патогени

Така повишава имунната система, а тя след това ликвидира 95% от болестите, разяснява диетологът Огнян Симеонов, един от разпространителите на MMS у нас. Думата „лекува“ е сред забранените в речника на дистрибуторите, за да не ги погнат оторизираните органи.
Ако наистина MMS има оздравителен ефект, защо медицинското му приложение все още е непризнато? Само заради конспиративните теории ли?
„С използването на този саит Вие декларирате, че разбирате, че ние не носим отговорност за каквито и да е щети или загуби, свързани с употребата на който и да е от споменатите продукти“- измива ръцете си Светослав Стаматов в интернет страницата си, чрез която рекламира продукта. Бургазлията се обявява за първия представител у нас на екипа на Джим Хъмбъл, откривателя на MMS.
Ако напишете в Гугъл MMS, ще се натъкнете на истинска война между феновете на химикала и критиците му, които са убедени, че наивниците се „лекуват“ с токсичната белина. „По същество продуктът съдържа същите съставки, които съдържат и индустриалните обезцветители (белина) преди „активация“ с цитрусова киселина“, пише Уикипедия.

KIT-H410-2Основната съставка на MMS е натриевият хлорит. 20 секунди след смесването му в равни количества с лимонена киселина (от една до три капки) се получава хлорен диоксид, който се разрежда веднага с половин литър вода. Веднага, защото хлорният диоксид е взривно вещество. Изпива се на осем равни части за осем часа в рамките на деня, разяснява един от феновете на „здравословната напитка“. Всъщност така нарича откритието си и самият Джим Хъмбъл.
Лек от златоносните джунгли
В средата на 1996 г. дълбоко във влажните джунгли на Южна Америка златотърсачът и изобретател Джим Хъмбъл прави почти случайно откритие, което според него променя коренно историята на световното здраве, а самия него превръща в спасител на човечеството. По това време 64-годишният Хъмбъл живее в Лае Вегас като пенсиониран златотърсач. Но е във върховна форма, както пише в книгата си „Чудотворният минерален разтвор на XXI век“. В продължение на месец той готви оборудването си, а в багажа си пъха и две бутилки стабилизиран кислород. В джунглата е опасно да се пие вода дори от бързо течащ поток. Кислородът в стабилизирания кислороден разтвор доказано убива болестотворните микроорганизми, особено в престояла вода. Всичко започва с маларията, която пипват двама от работниците. Маларията, най-често срещаното инфекциозно заболяване, отнема годишно живота на един милион души. Дълбоко в джунглата без лекарства болните са обречени на смърт. Хъмбъл им предлага да опитат от напитката, която носи в багажа си. Само след 4 часа болните са изправени на крака. На следващата сутрин маларията тръшва още двама. Хъмбъл спасява и тях. Докато се изгражда мината и търсят нови залежи, американецът пътува из цялата джунгла и предлага чудодейния си лек на маларично болните. Всички са излекувани, в някои от случаите и страдащите от коремен тиф. Малко no-късно Хъмбъл открива формулата на стабилизирания кислород, след това прибавя към водния разтвор и киселина.
„Най-накрая открих формулата на стабилизирания кислород NaCLC^- Наименованието е натриев хлориТ. Това звучи като сол, но съвсем не е същото. Готварската сол е NaCL и се нарича натриев хлориД. Забележете разликата в последната буква.
Едното е хлорит, другото – хлорид И така – нека ви кажа какво бяха пропуснали всички други изследователи. Първо, хлорът, който улавях в мирис, бе всъщност хлор във въздуха над сместа, но 6 самата смес нямаше хлор. Открих, че това, което бе в сместа, е хлор диоксид. формулата на хлор диоксида е CLC Това е един йон хлор и два йона кислород, но организмът не може да използва този кислород, защото той вече е изгубил способността си да окислява. Обаче хлорният йон може да окислява. Хлор диоксидът е силен експлозив“, разяснява Хъмбъл. Той твърди, че от 2000 до 2006 г. е изпробвал чудодейната минерална добавка със 75 хил. доброволци, болни от малария в пет различни държави. Само след четири часа болните са скочили на крака. Препаратът е помогнал за няколко седмици и на болни от СПИН, избавил е много хора и от раковите им заболявания. Продуктът, твърди Хъмбъл, помага едва ли не на всичко – и на нелечимите от официалната медицина диабет, деменция, рак дори в последен стадий, на паркинсон…
Хъмбъл стъпва у нас не само чрез чудодейния си разтвор. Миналата година той присъства на първата MMS конференция, организирана от Асоциация „Аутизъм“. „Знаехме, че в Щатите с помощта на MMS вече има 126 възстановени деца с аутизъм. Разтворът категорично не е панацея, но в някои случаи повлиява състоянието.
Когато официалната медицина е безсилна
човек трябва да има информиран избор. Пък и MMS е много достъпен като цена. Не се чувстваш като касичка за източване на пари. Много родители започнаха да го дават на децата си, някои споделят за много добри резултати. При аутизма дори най-малката крачка напред е ценна“, казва Мирена де Верт, председател на асоциацията. Хъмбъл и екипът му не само препоръчват децата с аутизъм да пият химикала, но и насърчават родителите да им правят с него клизми, да ги къпят с горещ разтвор.
Виктор е на 9 години, с аутизъм. От юни миналата година пие дневно на осем приема по 22 капки MMS в разтвор от дестилирана вода – максималната доза за килограмите му. Родителите му се спират на австрийски MMS, който не мирише толкова лошо, няма странични ефекти. За да знае какво точно пие детето му, месец порано бащата също започва прием на максималната за самия него доза, въпреки че няма здравословен проблем. „В началото детето покри тест на Световната асоциация по аутизъм с 68 точки. След три месеца – с 44. През януари т.г. – с 22, сега е под 20, а при резултат под 10 детето се счита за здраво. Той вече е много по-контактен, води реален диалог. Преди беше много неспокоен, проявяваше автоагресия. Подобрението му е факт. Детето ми се оправя, за мен това е важното. Не ме интересува кой какво мисли за метода“, отсича Геомил, бащата на Виктор.
„Ние не знаем каква е причината за аутизма, но знаем, че по време на развитието на плода има вътреутробни проблеми. Не всяко дете с това състояние може да се повлияе от разтвора. Но при много деца има данни, че се подобряват за определен период на принципа прочистване на стомашно-чревния тракт от микроорганизми, които влизат в кръвта и вероятно активират различни структури в тялото. Аутизмът идва от мозъка, но реагира периферията. Вече знаем, че много ракови заболявания се причиняват от микроорганизми. Може да дойде ден, в които да открием същото и за неврологичните. В търсене на причината за Алцхаймер например учените вече се насочиха и към микробиологията“, разяснява проф. Надка Бояджиева, фармаколог и преподавател в МУ-София. Преди две години от асоциация „Аутизъм“ я канят да даде становището си за MMS и тя започва да издирва публикации по темата в научни списания.
Какво е хлорният диоксид Жълто-червен газ със специфичен мирис, неустойчив и взривоопасен, особено подложен на светлина, както и при нагряване и контакт с окислители. Вдишването на пари на хлорен диоксид причинява силна кашлица, раздразнение на лигавиците и белите дробове, предизвиква астматични прис-
тъпи. При температура под 10 С се втечнява. Най-добре се разтваря във вода с температура 0″С, както и в сярна и оцетна киселина, ацетонитрил, тетрахлорметан и други органични разтворители. Хлор диоксидът е добре известен в промишлеността от 70-те години. В някои държави се използва за промишлено пречистване и обеззаразяване на питейната вода. Утвърден е като средство за дезинфекция на водата с европейски стандарт DIN EN 12671. Служи и за стерилизация 6 болници, и на клинични уреди. Одобрен е и като хранителна добавка – Е 926, защото унищожава салмонелата, ecoli и всички известни бацили, но е и сред най-токсичните Е-та. Получава се в лабораторни условия, а свойствата му са много аналогични с тези на хлора. В хранително-вкусовата промишленост се използва за избелваме на брашно, но повечето страни се отказват от тази практика – парите на
хлорния диоксид са силно токсични. При опити с плъхове е установено, че погълната добавка с концентрация от 140 мг/кг води до внезапна смърт на гризача. Употребата й в някои страни е забранена. Един от примерите е европейската забрана за внос на пилета, обработвани с хлорен диоксид.
„Хлорният диоксид разрушава анаеробните микроби и паразити, но не уврежда полезната чревна флора и лактобактериите… Ако този продукт получи широка известност, това би било съкрушително за медицинската фармацевтична индустрия“, казва 6 зашита на „здравословната“ напитка новозеландският натуролог и дието-
лог Уолтър Ласт и така се противопоставя на критиците на Хьмбъл.
Възможно ли е химикалът да има избирателен ефект?
„Вътрешният прием на разтвор с висока концентрация на натриев хлорит може да има много тежки последствия. В MMS става въпрос за 28% разтвор, дозата е много висока, но концентратът все пак се разрежда. В белината натриевият хлорит е 31%, т.е. тя има потенциално много висок окислителен ефект. Разликата е само 3%, но MMS се разрежда и активира. На мен като химик това ми говори, че се използва окислителният му капацитет. Проблемът е в отделените свободни радикали. Те не само убиват микроорганизми, могат да увредят и всички органи
Досега няма открито вещество, което да убива само болните клетки. Този, който го открие, ще получи Нобелова награда“, отговаря на въпроса ни доц. д-р Маргарита Апостолова от Института по молекулярна биология към БАН.
Възможно ли е минералната добавка на Хьмбъл наистина да е чудодейна? „На този етап липсват клинични изследвания, които да доказват или да отхвърлят подобно твърдение. Препоръчваме на тези, които го вземат, да преустановят приема му“, казва д-р Ангел Кунчев, главен здравен експерт към МЗ.
Шарлатанин ли е Джим Хъмбъл? Да, според FDA – Асоциацията по храните и лекарствата 6 САЩ. Още през 2010 г. агенцията предупреждава, че минералната добавка е опасна. Същата година директорът на Информационния център за отрови на Нов Южен Уелс алармира, че използването на продукта е „като да пиеш концентрирана белина“. В САЩ дори се съобщава за смъртни случаи след прием на MMS. Европейската агенция по лекарствата (ЕМЕА) също не е разрешила употребата на разтвора с лечебна цел.
„Категорично не съм съгласна, че MMS помага на всичко. Според някои публикации действа оздравително при депресия. Нямаме обяснение защо. Научно обаче е доказано, че изчиства храносмилателния тракт и така помага при рак на стомаха. След резекция на тумора, когато в чревния тракт остават много бактерии, разтворът потиска риска от инфекции. За нас инфекциите са бронхопневмония, нефрити… Сега обаче се разбива едно ново направление, което обръща лице към скритите, спящите инфекции, които може да се активират от стрес, студ и т.н. и да провокират заболявания – казва проф. Бояджиева. И допълва: – Да, химикалът наистина има странични ефекти. Повлиява баланса между оксиданти и антиоксиданти. Антиоксидантите се изчерпват от клетките и това води до нежелани странични ефекти. Смъртта може да настъпи от увреждане на сърдечносъдовата функция Няма съмнение, Хъмбъл е развил доста добре системата си за мрежов маркетинг, MMS се продава в цял свят. Печели немалко и от книгите си, преведени на немски, полски, хърватски, чешки, испански. „Само 6 САЩ повече от един милион души са опитали MMS. По света месечно се
продават 20 000 бутилки MMS“, твърди изобретателят. Продажбата на MMS е забранена в Австралия и Канада, но от това тя не е намаляла. Просто е станала нелегална. Разтворът в САЩ пък се предлага с променен етикет на опаковката като препарат за пречистване на водата. Така заобикаля забраната. У нас се разпространява без притеснения. Безпомощният и отчаян човек посяга към всичко. А лечението не е скъпо. Никой не може да каже какво количество MMS изпива България. Знае се, че раково болните у нас са над 250 хил., а колко ли още имат безнадеждни диагнози!

Огнян Симеонов, диетолог:
Хлорният диоксид се използва за дезинфекция на питейната вода и в хранително-вкусовата промишленост. Никой няма претенции да е лекарство. Той пречиства само патогените в тялото. Та нали и ние сме 80% вода. Давам го и на 5-годишния си син, и на дъщерята, която е на 12. В рамките на час-два всички вирусни инфекции изчезват като с магическа пръчка.

Назаем от интернет:
„Здравейте, продавам разтвор хлорен диоксид 0.75%, перфектен дезинфектант за питейна вода, но това, което чета за лечебния ефект на разтвор от 10 мг/л, е пълна глупост, дори опасно за здравето. Световната здравна организация допуска 0.7 мг/л като доза, безопасна за употреба.

Проф. Надка Бояджиева, фармаколог:
Създаваме генерация след генерация антибиотици, много лекарства за лечение на инфекции. Бактериите се изхитриха, създадоха резистентност, също и туморните клетки. Напоследък показват силна устойчивост и към хинолоните – мощни широкоспектърни синтетични антибактериални лекарства. Механизмът на действие на тази категория лекарства е коренно различен от другите антибактериални препарати, което гарантира тяхната висока активност срещу микроорганизми, устойчиви на други антибиотици като бета-лактамни, макролиди и др. Микроорганизмите обаче не могат да надхитрят натриевия хлорит. Чудото е в това, че той разкъсва бактериалната стена.
–-
Светла Цолова, отдел „Токсикология“, Национален център по опазване на общественото здраве и анализи:
Химикалът уврежда и нервната система Хлорният guokcug може да се класифицира като опасен Въз основа на окислителните му свойства и на данни за висока остра орална и дермална токсичност, корозивно действие върху кожата, опасност от сериозно увреждане на очите и специфична токсичност за определени органи. При изпитванията с хлорен диоксид и хлорити върху опитни животни се наблюдават токсични ефекти върху еритроцитите в кръвта: метхемоглобинемия, понижена осмотична резистентност, морфологични промени, понижаване на хемоглобина и броя на еритроцитите.
Механизмът не е изяснен, предполага се, че тези ефекти се дължат на увреждане на клетъчните мембрани, образуването на метхемоглобин и изчерпването на антиоксиданта глутатион 6 еритроцитите вследствие на окислителното действие на двете вещества. При опитни животни, третирани с високи дози хлорен диоксид или хлорит по орален път или изложени на действието им, е установено и понижаване на нивата на тиреоидните хормони (на щитовидната жлеза). При плъхове се установяват и данни за забавено развитие на централната нервна система (нарушения в развитието на мозъка, невроповеденчески промени, отклонения в реакцията на звукови сигнали). Неврологичните ефекти се явяват при най-ниски дози и се приемат като най-чувствителни по отношение на токсичното действие на хлорния диоксид и хлоритните йони. Механизмът на ендокринните и неврологичните ефекти не е изяснен и не е известно дали има връзка между тях. Американската агенция за токсични вещества и регистрация на болестите (ATSDR) е определила минимално ниво на риска от 0.1 тд/кд тегло дневно за хлоритни йони, постъпващи по орален път, при продължителност на прием от 15 до 364 дни.

Вижте и

10.05.2014 00:46 | Тема | стр. 66; 67; 68; 69; 70; 71 |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • Изроди. Докато не започнат да ги бесят в центъра на града, за назидание….. Няма да спрат убийци крадци и всякаква измет Мутанти. Крумовите закони в действие. Планетата се превърна в жив АД…….

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре