Сега четете
Две семейства се срещнаха след 23 г. размяна на писма

Две семейства се срещнаха след 23 г. размяна на писма

xmessage-in-a-bottle.jpg.pagespeed.ic.prxrqtYdQxПрез 1992 капитан Христов хвърля писмото в бутилка, без да предполага, че някой ще му отвърне

Преди време в Новините на Нова ви разказаха за едно необикновено „бутилково приятелство“. Писмо в бутилка, хвърлено от български капитан край бреговете на Южна Африка, свърза две семейства в дългогодишно приятелство.    След 23 години размяна на писма и имейли, семейство Христови от България и семейство Питман от Австралия се видяха за първи път.   През 1992 година по време на вахта капитан Христов хвърля писмото в бутилка, без да предполага, че някой ще му отговори.   „Преди 23 години, докато си вървяхме с моето куче по брега на град Пърт, намерих тази бутилка с писмото от капитан Христов. Жена ми веднага написа отговор и докато се усетим, намерихме приятели на другия край на света“, каза Франк Питман.

„Изпратих картичка, защото е толкова романтично да отговориш на писмо, стигнало до теб в бутилка. То беше пътувало 20 месеца и преплувало целия Индийски океан”, обясни Валда Питман.   И така започва това уникално бутилково приятелство. В продължение на десетилетия в писмата си двете семейства споделят и радост, и болка, но сълзите в очите са от щастие.   „Това, което Валда искаше – да не прекъсваме кореспонденцията –  удържахме на думата, не прекъснахме, а ето че те ни изненадаха и дойдоха.

Много сме щастливи“, призна Виолета Христова.   „Те за нас са нещо специално. Ще направим всичко възможно те да се почувстват такива“, допълни кап. Христо Христов.   Едва стъпили на българска земя, австралийските гости вече са очаровани от страната ни.   „Тук сме от твърде скоро, но това, което ни направи впечатление е, че България е много зелена. Ние в Австралия нямаме много зеленина. Красиво е!“, възхити се Франк Питман.   Семейство Питман ще останат във Варна само няколко дни, но са амбицирани в тях да съберат натрупаните за 23 години спомени от бутилковото приятелство.

Вижте и

09.05.2014 11:49 | www.novatv.bg / Репортер: Нивелина Няголова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре