Сега четете
Новият брой на Списание 8 разкрива силата на рекламата

Новият брой на Списание 8 разкрива силата на рекламата

may ossemДао на българския календар

Тема на броя 
От Мария Бончева 
Модерната и класическа китайска философска система И дзин се оказва изключително тясно свързана с българските обичаи и традиции! Дългогодишният изследовател на темата Георги Велев показва невероятните сходства, които могат да разкажат още много и за произхода на българите. Как старият български календар, признат за най-точен в света, крие в себе си движението на вечната енергия ки и неспирния поток на  ин и ян? Как родните обичаи зад християнските празници се наслагват върху основите на източната традиция? Как оракулът И дзин всъщност символизира и обяснява някои от характерните нашенски символи и нрави? Как мъжкото и женското начало, ин и ян, си поделят и разпределят годината в съвършен кръговрат? 
Ще потърсим заедно с енциклопедиста Георги Велев поредицата от отговори във водещата тема от майския брой на Списание 8! 
Летящи чинии на връх Ботев 
От Женя Милчева 
Летящите чинии на нацистите са кацали и излитали от германска база на връх Ботев в късното лято на 1944 г.! Невероятното твърдение идва от дебрите на впечатляващата история, която ни представи нашият читател Тотю Тотевски. Един мистериозен възрастен човек преди две десетилетия му донася и показва за кратко дневника на чичо си – авиоинженер, работил за Третия райх. В старата тетрадка са описани главозамайващи детайли от дейността на секретната база, от устройството на футуристичните летателни обекти, от историята на последните дни на Втората световна война, от срещи с Хитлер и някои от знаковите лица на Третия райх. Има ли зрънце истина в невероятната хипотеза? Тръгнахме по дирите на дневника и твърденията в него. Вижте какво открихме. 
Хипократ: Силата на рекламата 
От д-р Славян Стоилов 
Всички сме чували за „бащата на медицината“. Зад името Хипократ обаче се крие не един, а цели седмина елински лекари. И ако се вгледаме по-внимателно в историята, ще видим, че те не създават нещо ново, а само събират и предават по-древно знание. В поредицата си за историята на древните медицински системи д-р Славян Стоилов се впуска в автентичните стари текстове, за да развенчае един от най-големите и вкоренени в цивилизацията ни митове – за легендата Хипократ и бащата на медицината.
[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре