Сега четете
Капитанът на Калмар ще става журналист

Капитанът на Калмар ще става журналист

Снимка: Chrillesson - Хенрик Рюдстрьом
Снимка: Chrillesson – Хенрик Рюдстрьом

Дългогодишният капитан на Калмар Хенрик Рюдстрьом реши да сложи край на активната си състезателна кариера и да потърси ново поле за изява. 38-годишният ветеран смята да се насочи към репортерската професия, като вече е получил оферта за работа от шведското издание „Шпортбладет“.

Защитникът изкара цели 20 сезона с екипа на „червените братя“, като през половината от този период дори носи капитанската лента на тима. Миналия сезон той успя да вземе участие в цели 24 срещи въпреки напредналата си възраст, в 16 от тях беше титуляр, но в началото на новата кампания установи, че силите му за големия футбол вече не са достатъчни.

„Изживях фантастични моменти с Калмар, като със сигурност върхът на кариерата ми е драматично спечелената титла през 2008-а. Не смятам обаче, че съм в състояние да бъде достатъчно полезен на съотборниците във формата, в която се намирам в момента. Макар да е клише, се интересувам и от това какво си мислят почитателите на футбола за мен. Нямам желание да се оттегля едва след като стана за смях с неадекватните си изяви на терена. По-добре да спра сега. Винаги съм се интересувал от журналистика и ще опитам късмета си там“, заяви Хенрик Рюдстрьом.

Вижте и

| 07.05.2014 | Еврофутбол | стр. 36 |

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре