Obama-scaryАмериканският президент Барак Обама отново показа добро чувство за хумор по време на вечерята на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Той се пошегува с руския си колега Владимир Путин. По традиция вечерята с кореспондентите е повод за президентите да демонстрират чувството си за хумор или липсата на такова.

Обама шеговито прикани политика Майк Хъкаби и водещия Шон Ханити да престанат да говорят непрекъснато за снимките, на които руският президент се вижда разголен до кръста, предаде NEWS7. “Миналата година журналистът и политик Пат Бюканън каза, че Путин директно се отправя към Нобеловата награда за мир.

И не само той – Рудолф Джулиани заяви, че Путин е истински лидер, Майк Хъкаби и Шон Ханити продължават да говорят за голите му гърди, което е малко странно.” Обама не пропусна и твърденията на опозицията, че бил роден извън САЩ. Тук той заговори за своя евентуален приемник в Белия дом и каза, че за републиканците ще бъде трудно да докажат, че Хилари Клинтън е родена в Кения.

Обама се пошегува и с пространното отразяване от страна на CNN на издирването на малазийския самолет. “Щастлив съм да съм тук. Но трябваше и аз да отида до Малайзия, за да получа също толкова пространно отразяване.”

На вечерята журналисти са награждавани за отразяване на работата на Белия дом. Асоциацията на кореспондентите тази година навършва 100 години. Поздравът на президента също беше подготвен в духа на празника.