Сега четете
Списание BBC Знание разкрива тайните на Стара Европа

Списание BBC Знание разкрива тайните на Стара Европа

ZNANIE_COVER_53 BK newБрой 53 на списание BBC Знание предприема едно твърде интересно пътуване из миналото на Стария континент. Кога е заселена Европа, кои са първите човешки видове, какво се е случило с тях и кога Homo sapiens започва настъплението си? Ако се вълнувате от такива загадки, то този брой е само за вас.

Има явления обаче, които засягат целия свят, без значение от континента. Струйното течение например е точно такова и влияе върху метеорологичните условия по целия свят. А и няма как да го контролираме, колкото и да ни се иска. Какво точно представлява това явление и как действа – в новия брой на BBC Знание.

Стремежът на човек към установяване на контрол вече се простира отвъд нашата планета. Вече се бъркаме в структурата на ДНК, но има начин да я използваме и за създаването на биологични компютри, клетъчни инструменти и прибори (например лепенка, която показва дали месото в магазина е прясно), та дори и за светещи дървета. До къде може да се разпростре човешкия научен гений и как могат да ни послужат тези на пръв поглед странни изобретения – в BBC Знание, брой 53.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре