3616455_GСветовноизвестната телевизионна водеща Опра Уинфри стана поредният кандидат за закупуването на тима от НБА „Лос Анджелис Клипърс”, съобщи ESPN. Според информацията на авторитетната медия Уинфри вече се е срещнала с милиардера Дейвид Гефенън и генералния директор на Oracle Лари Елисън, като тримата са обсъждали възможността за обща оферта за акциите на „ножиците”.

ESPN отбелязва, че през 2010 г. Уинфри, чието състояние се изчислява на 6,2 милиарда долара, се е опитала да закупи контролния пакет акции на „Клипърс”, но тогава офертата й е била отхвърлена от собственика Доналд Стърлинг. Както е ясно, Стърлинг бе отстранен до живот от НБА и е принуден да продаде отбора заради расистки изказвания.

Преди ден пък своите амбиции да закупят тима изявиха и двама велики боксьори – Флойд Мейуедър и Оскар де ла Оя.
“Лигата заяви, че иска да има повече хора от малцинствата, които да бъдат замесени в нейната дейност – коментира Де ла Оя. – Аз съм горд мексикано-американец. Роден съм в Лос Анджелис. Там израснах. Знам какво трябва, за да движиш успешно спортно предприятие. Ще бъда повече от щастлив да върна титлата в Южна Калифорния”, обяви още той.

Най-богатият спортист на планетата Флойд Мейуедър пък заяви, че ще впрегне хора като Ал Хеймън, Ричард Шейфър и други милионери в своята мисия по спасението на „Клипърс”.