images26-годишният Даниел Петров от Благоевград е назначен пиар на благоевградската държавна болница. Заповедта му за длъжността “Връзки с обществеността” влиза в сила от този месец.

Досега МБАЛ – Благоевград нямаше такъв щат, длъжността е новоразкрита, което предизвика коментари в бялата гилдия. Лекари изразиха мнение, че администрацията на болницата се раздува.

За коментар потърсихме изпълнителния директор д-р Владимир Пандев, който заяви, че назначаването на Д. Петров на длъжността “Връзки с обществеността” е до провеждане на конкурс, и уточни: Идеята за разкриването на длъжността е да дадем възможност на пациентите своевременно да получават информация за предлаганата болнична помощ, както и насочване към профилактика и диагностика. Болницата разполага с висококвалифицирани специалисти и модерна апаратура, необходимо е взаимодействие и сътрудничество със звената от доболничната помощ в името на доброто обслужване на пациентите, заключи д-р Пандев.

Новоназначеният Д. Петров започва трудовата си кариера в МБАЛ – Благоевград направо студентската скамейка. Той има завършено висше образование”Публична администрация”, допълнителна квалификация “Икономика и мениджмънт”, с 4-месечен стаж във фармацевтична компания.

30.04.2014 03:16 | Струма | стр. 1; 4 |