Сега четете
ЧРД на колегата Даниел Чипев

ЧРД на колегата Даниел Чипев

daniel chipev_bntОт средата на септември 2013 Даниел Чипев е шеф на Дирекция „Информация” в Българската национална телевизия (БНТ). Днес на 29 април чества своят рожден ден.

Дългогодишният водещ и продуцент на новини и публицистични предавания поема ръководството на най-голямата дирекция в телевизията, която включва три продуцентски направления – „Новини”, „Актуални предавания” и „Спорт”.

До този момент водещият на „Панорама” Бойко Василев временно ръководеше „Информация“.

В синхрон с концепцията на генералния директор на БНТ Вяра Анкова, Чипев се заема с реализирането на поредица от промени, които ще продължат да залагат на увеличаващото се обществено доверие и авторитет на телевизията, запазената марка на емисиите „По света и у нас” и публицистиката, плурализма, обективността, балансираната, но и остра журналистика, съобщават от БНТ.

Основният акцент в стратегията на новия шеф на информационната дирекция е журналистиката от центъра на събитията, докато те се случват, което е и една от характеристиките на модерната телевизия. Чипев вече работи за създаване на информационен канал на БНТ и като първа стъпка в тази посока ще бъде интегрирането на новинарския екип на БНТ 2 в София към екипа на „По света и у нас”.

Целта е софийските, местните и регионални новини да бъдат продуцирани съвместно с телевизионните центрове на БНТ в страната. Една от промените, които вече са в ход, е новата визия и концепция на сутрешния блок „Денят започва”. Актуален, динамичен и забавен, часовият пояс от 6,30 до 9,00 има нови водещи – Ася Методиева и Росен Цветков – младото поколение журналисти, досегашни репортери.

Освен промяната в сутрешния блок, Чипев вече реализира друга своя идея – публицистичния блок „Още от деня”, който ще разшири своя часови пояс, за да намери баланса между новините и коментарите. Тук също БНТ заложи на доказан млад журналист -Надежда Узунова, която заедно с Милена Цветанска ще бъде водеща.

Вижте и

Освен запазената марка на БНТ „По света и у нас” в 20,00 часа, Чипев връща на екрана и традиционните късни емисии след филма в праймтайма в събота и неделя. По отношение на спорта, новият шеф на дирекцията планира да използва максимално капацитета на журналистите, от които ще иска да заявяват позиции извън спортните резултати с коментари, анализи и разследвания..

daniel chopev bnt2Даниел Чипев започва в БНТ през 1997 г. като вътрешнополитически репортер. След това работи в телевизия „Ден“ и в Нова телевизия. В БНТ заедно с Милена Цветанска са създатели на информационната емисия в 18 часа. До този момент беше заместник-директор на Дирекция „Информация.

 

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре