Сега четете
Найо Тицин

Найо Тицин

naio_ticin_Найо Тицин (Найо-Тицин Атанасов Нейков) е български журналист. Бил е журналист във вестник Стандарт и в БНТ. Бивш PR на партия Демократи за силна България и Иван Костов.

Найо Тицин е роден на 3 юни 1970 година. Жени се за оперната певица Александрина Пендачанска, от която има две дъщери.

Найо започва кариерата си като журналист през 1993 г. във вестник Стандарт. След това става репортер новините на БНТ. Едновременно снима музикално-документални филми. За „В търсене на Дон Жуан“ е отличен със специалната награда „Golden аrtist“.

Покрай работата си като журналист, през декември 1994 година се запознава с Иван Костов, на чиято партия по-късно става пресаташе.

През 2012 г. печели конкурсна сесия на БНТ за произвеждането на сезонен сериал на съвременна тематика. Продуцентската му къща СПОТЛАЙТ става изпълнителен продуцент на сериала „Четвърта власт“. Премиерата на сериала е на 29-ти септември 2013 г. и предизвиква широк обществен отзвук в България.

Вижте и

През 2013 година Тицин участва в протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. На 3 юли се появява в зоната за сигурност пред Народното събрание с маска на Волен Сидеров и в усмирителна риза.

Полицията го задържа за кратко и след като му съставя предупредителен протокол, го пуска. Пред медии Тицин заявява, че неговата цел е била камерите да снимат как полицията извежда Сидеров от парламента в усмирителна риза.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре