Сега четете
Мобилната реклама ще позлати Facebook

Мобилната реклама ще позлати Facebook

fb123Facebook отчете нетна печалба за първото тримесечие на годината от 642 млн. долара (25 цента на акция) и приходи от 2,5 млрд. долара. Приходите от реклама на компанията са нараснали с 82% на годишна база до 2,27 млрд. долара, като постъпленията от мобилна реклама допринасят за около 59% от тях.

Резултатите оправдаха очакванията на анализаторите, които прогнозираха, че печалбата на социалната мрежа ще достигне 24 цента на акция, а приходите – 2,36 млрд. долара. През първите три месеца на миналата година компанията регистрира печалба от 12 цента на акция и приходи от 1,46 млрд. долара, припомня агенцията. Сериозно е подобрението при мобилния бизнес на Facebook. Повече от половината от продажбите на реклама на компанията през първото тримесечие идват от мобилни устройства.

Според eMarketer делът на социалната мрежа на глобалния пазар на мобилна реклама е достигнал 17,5% през миналата година спрямо само 5,4% през предходната 2012 г. eMarketer очаква Facebook да отнеме още от пазарния дял на Google през тази година и да разшири дела си на пазара на мобилна реклама до близо 22%.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре