Сега четете
За психологията на българския делник и празник

За психологията на българския делник и празник

rosen yordanov„Винаги ще се случват тежки неща, трудни за приемане. Но в България в момента се случва дефрагментация на обществото, пълен разпад на всичко. Около най-светлият християнски празник умряха толкова деца. В нашето съвременно общество, в начина, по-който се управлява тази държава, има пълен разпад, а в чисто политически смисъл можем да говорим за абсолютен болшевизъм”, коментира психологът Росен Йорданов в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

„Според данните на прокуратурата в България има 660 хиляди неразкрити престъпления за една година, 1 милион преустановени преписки в прокуратурата, 40% от престъпленията изобщо не се съобщават на полицията. Това е картината у нас, освен това сме и много бедни. Има общо между уволнението на Ренета Инджова и назначението на Коцева в Евростат”, коментира психологът проф. Петър Иванов.

„Навсякъде стават ужасни неща, но тук се натъквам на една тишина. Когато се случи нещо подобно, хората се изненадват и мълчат. Липсва лидерството, защото то показва, че може да сме част от една успешна общност. Много от престъпленията са се случили защото хората си мълчат. Ние непрекъснато деградираме”, допълни Йорданов.

„В България се краде и властта е инструмент за крадене. Нас ни управляват хора, които са бивши свинари, маслари, ботушари, гайдари, овчари, орешари. Къде са на тези хора Харвард-а, Кеймбридж-а, семействата?”, попита Иванов.
„Проблемът в тези престъпления не е в това, че те се извършват. Навсякъде се случват. Въпросът е, че много от тях са извършени пред очите на обществото. Проблемът е в мълчанието, в липсата на комуникация. В тази система властват хората, които се докопват до властта, а не тези, които я заслужават”, отбеляза Йорданов.

Вижте и

„Когато всичко е наопаки, тогава опакото става лице на държавата”, заяви проф. Иванов в ефира на Нова телевизия.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре