Сега четете
БНТ с концерт в подкрепа на кампанията „Спри, детето запази!”

БНТ с концерт в подкрепа на кампанията „Спри, детето запази!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНавръх Великден Българската национална телевизия организира концерт, с който отново напомни на децата и техните родители основните правила за безопасност на пътя. В рамките на кампанията „Спри, детето запази!”, откритата сцена в столичния зоопарк събра десетки гости и звезди с апела за повече толерантност и уважение по пътищата. Великденският концерт бе реализиран и с подкрепата на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община, а на него бяха поканени и деца от социални домове в София.

Заедно с актьорите от детски център „Весел столичен светофар” – Стопчо, Бате Стойко Песнопойко, великденските яйца, детската трупа „Дива денс” и популярните изпълнители Venzy, Прея, Nickname и Богдан Томов, децата участваха във викторини, свързани с основните правила на движението по пътищата, пяха, танцуваха, рисуваха и се забавляваха. Venzy, Прея и Nickname са новите лица, които подкрепиха „Спри, детето запази! и като млади и отговорни хора призоваха за разумно поведение на пътя.

В духа на празничната традиция бе и конкурсът за най-здраво яйце, в който символът на християнската вяра – червеното яйце, надви всички останали. Яйцата, който децата получиха в зоопарка, бяха изрисувани на Велики четвъртък от малчуганите  от 53-то ОДЗ в София. С помощта на лица на БНТ и родни звезди, те нашариха яйцата със символи от кампанията „Спри, детето запази! – светофари, пътни знаци, пешеходни пътеки.

За всички гости на празника в зоопарка имаше много играчки, книги и лакомства, а за тези, които дадоха верни отговори във викторините – и специални изненади.

Вижте и

„Кампанията на БНТ „Спри, детето запази!“ стартира през 2012 г. и е насочена към всички участници в движението – пешеходци и шофьори. Нека всеки един от нас да подкрепи тази благородна кауза – защото животът на нашите деца винаги има предимство”, припомни идеологът на кампанията Силвия Симова.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре