10157342_267638660077570_111007033353401606_nХристос Воскресе! С тези думи се поздравяват православните християни, които посрещат празника Възкресение Христово. Десетки хиляди миряни изпълниха храмовете в цялата страна в очакване на Възкресението.

Българският партиарх Неофит оглави Великденската богослужба в храм-паметника “Св. Александър Невски”. Той отправи Патриаршеско благословение към православния български народ, което гласи:

“В нашето неспокойно и сложно време, когато изглежда, че злото, враждата и грехът надделяват над доброто, мира, правдата и любовта, пожелавам на всички православни българи приелият страдания и кръстна смърт заради нашето спасение Господ да ни вразумява и вдъхновява в нашия живот!

Нека православната вяра бъде за нас действена, животворяща сила, която да обновява и освещава нашите душевни сили, цялото ни човешко естество! Чудото на Възкресението на Христос Спасителя да бъде за нас неизчерпаем източник на тази вяра, тя да ни укрепява в дни на изпитания и да ни вдъхновява в делата ни!

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение! Божията благодат да ни утвърждава в любовта към Бога, светата Църква, Отечеството и към хората около нас.

Животът ни да бъде нагледна проповед пред света за нашата вяра в истинността на Христовото Възкресение и вършейки добро според силите си да внасяме своя скромен, но значим принос за възцаряването на мира, правдата, единството и любовта в този изтерзан от страдания и безлюбие свят.
Христос воскресе!”

Екипът на Любословие пожелава на всички наши сънародници светлина, вяра, мирни и щастливи дни! Нека обичаме словото и любовта ни към него ни закриля от Зло и проправя път към Добро.

[spider_facebook id=”1″]