Сега четете
В Китай осъдиха блогър на 3 години затвор

В Китай осъдиха блогър на 3 години затвор

1445918E-18F7-4A7D-BDBD-1110D8C13436_mw1024_n_sКитайски съд даде три години затвор на блогър. Това е първата подобна присъда в опита на Пекин да упражнява по-строг контрол върху социалните мрежи, предаде АФП. Действията на властите започнаха през миналата година.

Кин Джиху беше обвинен от прокурорите в пекинския окръжен съд за това, че чрез своите действия „сериозно повлиял на обществото и поддържането на реда“ с публикуването в Сина Уейбо, китайският еквивалент на Туитър, на неверни информации, предаде агенция Синхуа. 30-годишният мъж призна пред магистратите вината си. Включително той е публикувал невярната информация, че Пекин гарантирал 200 млн. юана /32,2 млн. долара/ като компенсация на чужденец, починал при влакова катастрофа.

Според публикации осъденият водел фирма за „черен пиар“ и взимал пари от фирми, за да пуска коментари в мрежата, с които да дискредитира съперници на своите клиенти. По време на слушанията по делото блогърът призна вината си и поднесе извинения за престъплението си.

 

По информация на БГНЕС

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре