Сега четете
Там, където е погребан Орфей с участието на Илия Троянов и Кристиан Мурбек

Там, където е погребан Орфей с участието на Илия Троянов и Кристиан Мурбек

Издателство Сиела и Гьоте-институт Ви канят на Представяне на книгата и изложба Там, където е погребан Орфей с участието на Илия Троянов и Кристиан Мурбек.


16.04.2014 г
. 18.00 часа
Гьоте-институт
превод немски-български

Модератор на проявата е Ангел Игов.
Експозиция: 16.04. – 11.05.2014

image001Общата творба на Илия Троянов и Кристиан Мурбек „Там, където е погребан Орфей” излиза в превод на български език. Това е повод текстовете и фотографиите от книгата да бъдат представени на българската публика чрез мултимедийно литературно четене и изложба.

Илия Троянов и Кристиан Мурбек пътуват години наред из България, за да опознаят различните страни от живота в страната между архаична култура, постсоциалистическо настояще и напрежения от близкото минало.

Така са създадени фотографии, които улавят ежедневието в периферията на Европа отвъд всякакви клишета. С този образен свят са свързани разкази, а те в различни тоналности странстват между репортаж и поезия. Образите и текстът се сливат, допълват и представят един регион, който доскоро убягваше от вниманието, въпреки че отдавна е част от нашето европейско настояще.

***

 

Вижте и

Илия Троянов, роден в София през 1965 г., живял в Найроби, Мюнхен, Мумбай и Кейптаун. Понастоящем живее във Виена. В издателство Ханзер са публикувани По пътя на Ганг (2003), Събирачът на светове (роман, 2006), Щурият глобус (репортажи, 2008), Ледовете се топят (роман, 2011) и много други.

 

Кристиан Мурбек, роден в Берлин през 1969 г., следвал графичен дизайн с акцент фотография във Висшето училище по изкуства в Бремен. От 1999 г. живее и работи на свободна практика като фотограф в Берлин. За осъществяване на своите фотографски проекти пътува из Африка и прекарва дълги години на Балканите.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре