Сега четете
Интервю с Веселин Божков: Ще говорим ли по телефона по-евтино?

Интервю с Веселин Божков: Ще говорим ли по телефона по-евтино?

vbojkovГост: Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията

„До този момент никои не е забранявал на мобилните оператори да тарифират по системата 60 + 1. Сега се дава възможност да се тарифира по системата 30 + 1 – това означава, че колкото говориш, толкова и плащаш”, каза в „Здравей, България” председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков относно новите правила за таксуване на разговорите по мобилен телефон.

След промените операторите вече са задължени да предлагат два мобилни плана. „При нас имат доста хора, които са социално слаби. Така те ще могат да си вземат пакет за 20 минути и ще платят за 20 минути”, каза още Божков.

На въпрос какво трябва да направят хората, които искат да бъдат отчитани до секунда и са в договор експертът каза, че те трябва да отидат и да преподпишат договорите си. „Операторите не са много радостни от тези изисквания”, заяви още председателят на КРС и добави, че те ще направят всичко възможно, за да запазят по-големите тарифни планове, които взимат повече пари.

Вижте и

По думите му новите тарифни планове няма да са така атрактивни от гледна точка на минути, защото те реално ще отчитат точните минути на разговора.

Експертът посъветва хората да сключват по-кратки договори, защото така ще могат да се възползват от непрекъснатото намаляване на цените.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре