Boqn BenevВодещият на неделното предаване „Н3Dеля х3” на БНТ1 Боян Бенев има шанс да изкачи прочутата планина Килиманджаро. Боян попадна сред 200-те финалисти от 2100 кандидати, които може да спечелят правото да атакуват най-високия масив в Африка. Надпреварата е атрактивна част от световната IT конференция TheSummit, която ще се проведе през ноември в Дъблин.

От класиралите се на този етап кандидати, Боян е единственият българин, и ако събере достатъчно гласове, може да влезе в групата на 50-те, която ще потегли на експедицията.

„Със сигурност, ако ме изберат, ще бъде неповторимо изживяване – от онези, които човек помни цял живот. Освен това, такива експедиции са и прекрасна възможност да се срещнеш в неформална обстановка с хора от IT сектора по света и да споделиш опит”, коментира Бенев.

„Да изпратим Боян на Килиманджаро” е кампанията, която бе организирана в подкрепа на кандидатурата на водещия на БНТ. Всеки, който иска да има български представител в тази експедиция, може да гласува за него до петък, 18 април 2014 г., на http://thesummit.co/kilimanjaro/nominees-alpha#entry-155