Chetvarta_vlastСериалът на БНТ „Четвърта власт” получи поредното международно признание. Политическият трилър бе отличен от 14-членно международно жури с първа награда в категорията „Игрални филми” на един от най-престижните конкурси за телевизионни програми в Европа – Prix CIRCOM 2014.

Журирането на наградите се проведе за първи път в България от 8 до 11 април и негов домакин бе Българската национална телевизия. Специално за конкурса у нас пристигна президентът на PRIX CIRCOM 2014 г-н Дейвид Лоуън.

Тази година в надпреварата за престижните отличия беше регистриран рекорден брой от 228 заявки за участие. Награждаването ще бъде по време Годишната конференция на CIRCOM през май в Цавтат, Хърватска.

Малко над половин година след края на излъчването си „Четвърта власт” продължава да прави силно впечатление на международната телевизионна и филмова общност. Преди по-малко от месец поредицата бе селектирана за френския фестивал CMF, а преди това бе представена и на най-големия форум за телевизионно творчество в света – FIPA.

[spider_facebook id=”1″]