Сега четете
На екрана няма място за кавалери

На екрана няма място за кавалери

113За разлика от метрото и градския транспорт на телевизионния екран мъжете рядко отстъпват доброволно мястото си на дамите. В ефира битката за добър начален час е люта и върви с променливо надмощие. Този сезон силният пол видимо доминира над нежния и завладява все по-големи територии от програмата. С появата на Димитър Цонев като водещ на предаването „Още от деня“ по БНТ1 интересът към следобедния блок се е увеличил близо два пъти съобщи директорът на дирекция „Информация“ на „Сан Стефано“ 29 Даниел Чипев. Нито едно друго лице и предаване на БНТ не са постигали подобен резултат, похвали се той. В края на март Цонев замени доскорошните лица на „Още от деня“ Надежда Узунова и Аделина Радева. На двете ще бъде предложена работа в други проекти на БНТ, каза шефът Чипев.

Мъжете на екрана стават все по-популярни и жените в бранша като че ли осезаемо се губят в сянката им. Възможно обяснение е, че първите натрупаха солиден стаж в ефира. Също така мъжете повече разсмиват аудиторията и я забавляват. Тази пролет делничният праймтайм на Нова телевизия е почти изцяло завладян от водещи – мачовци. В „Като две капки вода“ в понеделник се изявават Зуека и Рачков, във вторник е времето на Калин Сърменов и „Денсинг старс“, в сряда на сцената излиза Драго Симеонов в „Големите надежди“. В четвъртък гледаме пак Калин Сърменов, а в петък въпросите в „Стани богат“ ги задава Ники Кънчев. Следобедът по Нова е запазен за Милен Цветков и Румен Луканов от „Сделка или не“. Единственият пробив в мъжкото царство са ководещите на „Денсинг старс“ Александра Сърчаджиева и Маги Желязкова, Мария Игнатова в „Господари на ефира“ и Венета Райкова и Даниела Тренчева късно в събота вечер.

Не по-различна е картинката и по TV7. В момента праймтаймът там се управлява от Иван и Андрей. Преди него през седмицата аудиторията загряват Мартин Карбовски и Костадин филипов в „Дневен ред“ от 17 ч. и Башар Рахал в „Следващия, моля“ от 19,30 ч. TV7 все пак е телевизията, която отделя цял блок от програмата си за водещи жени и за женски приказки. И дори официално го обявява в заглавията на предаванията. В събота и неделя около обяд на екран е „Жените говорят“, а през седмицата „Усещане за жена“. Като цяло ранната тв програма все още остава по-населена с водещи дами.

Мъжете вече говорят не само за спорт, политика и жени, а и за чувства. Би Ти Ви повери новото си любовно предаване на поппевеца Миро. „Наистина любов“ наследи легендарното „Море от любов“ на феята на сърдечните трепети Наталия Симеонова. Непосредствено преди Миро по Би Ти Ви токшоуто „120 минути“ на Светослав Иванов измести „Куулт“ на Петя Дикова. Откакто „120 минути“ се настани на екрана, „Куулт“ започна да се лута нагоре-надолу из програмната схема. Би Ти Ви предпочете мъж и за нов водещ на късните новини – репортера Иван Георгиев, фронта в следобедните часове и в праймтайма все още държат Цветанка Ризова в „Лице в лице“, споменатата Наталия в събота вечер с „Предай нататък“ и Мария Силвестър в „България търси талант“.

Вижте и

Освен заради по-голямата популярност на мъжете дамите оредяват и по още една причина. В момента извън ефира на Би Ти Ви са младите майки Лора Крумова и Вяра Деянова, а от екран скоро за втори път ще слезе Генка Шикерова. В Нова в отпуск по майчинство са водещата на новините Галя Щърбева и асистентката от „Сделка или не“ Жаси.

Преса | стр. 38 | Светослав СПАСОВ

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре