Сега четете
Петър Доков

Петър Доков

petar-dokovПетър Найденов Доков е роден през 1944 г. в с. Дълбок дол, Троянско. Завършил е философия в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1978 г., когато емигрира, до 1992 г. работи като журналист във „вражески“ радиостанции в САЩ и Германия. През 1993 г. се завръща в България. Автор е на книгите „България днес – социална структура и политическо управление“ (Париж, 1978), „Колажи“ (2005), „Блудна родна“ (2007), „Медената гилотина“ (2008), „Изкривени времена“ (2009), „А жадувахме феникс“ (2010).

Авторът за себе си: Роден съм през разделната 1944 година в троянското село Дълбок дол, по-известно като Дал Бог Дол. Бях точно на 6 месеца, когато дойде вест за някаква революция; дълго се взирах към гората, партизани не видях. Малко по-късно ми обясниха – първите паднали в кърви, а последните станали първи и се включили в битката за София и областните градове.

Завърших философски науки, работих какво ли не – от бъфалобой в Балкана до чистач на стълбище в Бронкс. Бил съм преподавател по Научен комунизъм в София и Вражески емигрант в Гнездото на осите РСЕ в Ню Йорк и Мюнхен. Какво ли не преживях, но всичко бледнее в сравнение със завръщането ми в България – дебаркирах заедно с нахлуващите у нас пазарна демокрация и делегиран капитализъм…

Дълбок дол Дълбок дол

Основни факти за Село Дълбок дол Местоположение Северен-Централен регион Област Ловеч Община Троян Разстояние до столицата: 113.198 km от София Надморско равнище: 300 – 499m Население на Село Дълбок дол 378 жители Селото се намира между с.Борима и с.Добродан.И е удобно за развиване на дребни производственни предприятия поради близостта си до гр.Троян само на 15км. и поради развитата си инфра структура. Има опити и за вилен туризъм и общо взето става макар и не във всяка част от селото. Но да работиш и живеш постоянно е удобно и евтино.
В селото има център за социална рехабилитация и интеграция на деца с физически увреждания и съхранен интелект. Въпреки че е малко, в селото работят и се развиват няколко производственни предприятия (дървообработване, керамика, бои и лепила и кравеферма). Селцето Дълбок дол се намира само на няколко километра от Троян, сгушено в Балкана, сред китна природа и многогодишна гора. Включено като едно от най-новите атрактивни места за почивка, представени в регион Балкания. Там има едно специално място, което посетих, за да ви представя с най-голямо удоволствие. То ще е притегателно и за тези, които обичат спокойствието и за тези, които искат да изучат занаят, дали за да обогатят опита си или просто за да открият нещо ново в традициите.
През цялото време целта ми е да засиля любопитството ви преди да ви обрисувам това сгушено в гората местенце.

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

Петър Найденов Доков

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре