Сега четете
Уникална изложба „Светът на насекомите“, изпълнена изцяло с дигиталните технологии

Уникална изложба „Светът на насекомите“, изпълнена изцяло с дигиталните технологии

Izlojba1_600_8961 (1)
Преди броени дни в София бе открита уникалната по рода си изложба „Светът на насекомите“ от Генералният директор на ЮНЕСКО, г-жа Ирина Бокова. Изложбата краси зала Ентомология на Националния природонаучен музей при Българската академия на науките . Грандиозният проект е идея на учените от Националния природонаучен музей и варненския арх. Тодор Даскалов. Изложбата бе реализирана с подкрепата на варненската фирма„Топ принт”, която благодарение на своето съвременно оборудване и използването на различни видове материали, превърна идеята във внушително реалистично триизмерно изображение. Акцентът на експозицията са насекомите, които са поставени в кутии с оптично увеличение за по-детайлно разглеждане на експонатите.

Експозицията е адресирана основно към детската и младежка публика (6-16 г.) и цели да обогати знанията на учениците за насекомите, като същевременно предостави възможност за пълноценно споделяне на свободното времe на деца и родители

„Ако изчезнат хората, това няма да се отрази съществено на живота на земята, но ако изчезнат насекомите, животът в сегашния му вид би престанал да съществува до 5 години“ – твърди и авторът на проекта д-р Николай Симов, гл. ас. в НПМ-БАН.

В експозицията са изложени и картини на насекоми, рисувани от известния художник Димо Миланов. Идейният и графичен дизайн е на Димитър Трайчев, който представя по изключително атрактивен и забавен начин „Светът на насекомите“ и разкрива значимостта на биоразнообразието и околната среда на тези най –дребни обитатели на нашата планета.

Вижте и

 

Проекта е реализиран с финансовата подкрепа на ЮНЕСКО .

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре