yavor-sport CroppedФенове ритали Явор Русев, защото е работил при Крум Савов

“Явно професията журналист стана рискова и опасна. Самото ѝ споменаване предивзиква отключване на диви импулси и емоции.” Това каза пред Клуб Z преди минути пребитият спортен репортер Явор Русев, който е в “Пирогов” и предстои да му шият брадичката.

25-годишният репортер от сайта bgsport.bg е с хематом под едното око, сцепена брадичка и натъртени ребра, след като около 5.30 ч тази сутрин се заговаря с фенове на “Левски” на автобусна спирка на Орлов мост в столицата.

“Прибирах се от рожден ден и чаках да тръгнат първите рейсове. Понеже и аз съм привърженик на “Левски”, говорехме съвсем приятелски за проблемите в синия клуб и БГ футбола изобщо. Докато не споменах, че съм журналист…”

Последвали 1-2 удара в лицето и после се озовал на земята, където продължили да го ритат. Биячите се ядосали от споменаването, че е работил в предаването на Крум Савов.

Според Явор ултрасите са били видимо пияни или употребили други вещества . “Хора, които са социално неудовлетворени от живота… Прекален фанатизъм и неадекватна реакция! Но надали журналистите сме виновни за състоянието на българския футбол”, каза по телефона младият мъж. Според него, като се погледнел в огледалото, се… смеел тъжно.

Решил е да не подава жалба в МВР, защото това нямало да промени нищо. “Дори и да ги намеря и да ги разпозная тези хора… Какво? Беше крайно неадекватно от тяхна страна”, казва той.

В петък пред МВР имаше протест на журналисти след второто поредно запалване на колата на Генка Шикерова от bTV.