Сега четете
Премиера: "Аскетът в мола" от Калин Терзийски и Иво Милев

Премиера: "Аскетът в мола" от Калин Терзийски и Иво Милев

На 4 април, от 18.30 до 21.30 ч. в  The Mall, бул. „Цариградско шосе“, кафе Starbucks, ще се състои премиерата на „Аскетът в мола“ от Калин Терзийски и Иво Милев (Издателство „Сиела“) – сборник с разкази, рисунки и снимки за ценители. Премиерата ще бъде със специалното участие на актьорите Невена Калудова и Пьотр Кшемински и камерен хор за старобългарска църковна музика „Средец“.

Аскетът в мола“ е книга за ценители. Рисунки, снимки, разкази – оформени в едно библиофилско издание. Внимателно подбрана хартия, фин печат, луксозен дизайн. Никой не е длъжен да я купува. Това е привилегия. Цената и е голяма за пита кашкавал и малка за произведение на изкуството. И тя е 40 лева. Това е.

kalin terziiski                                              

Стр. 214

Цена 40 лв.

Isbn 978 954 281 470 -2

Изданието е библиофилско с лимитиран тираж, правено с разбирането, че книгата освен всичко друго е и красив предмет. Книгата съдържа 13 разказа, писани по различно време в продължение на няколко години в кафене Starbukcs (масата в ляво от входа, до прозореца), в The Mall – София на Цариградско шосе.

Илюстрирана е с рисунки на автора, възниканали спонтанно заедно с писането на историите в тази книга и авторски фотографии. Останалата част от илюстративния материал представляват общоупотребими символи и пиктограми – йероглифи на ежедневието ни, неговите изкушения и забрани. Илюстративната концепция е основана на високата амплитуда между буквалното съответствие и пълното скъсване между текст и образ. В този смисъл книгата е концептуално мултимедийно издание и трябва да бъде четена и гледана като такова.

 

Вижте и

 

 

[spider_facebook id=“1″]

Калин Терзийски: Лудостта е зловеща

Калин Терзийски: Лудостта е зловещаПисателят Калин Терзийски е роден на 22 март 1970 8. в София. Завършва медицина през 1996-та и до 2000-та специализира психиатрия. 4 години работи като психиатър в психиатричната болница „Св. Иван Рилски”…

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре