Ирина Алексиева

289415_2230345408727_7903404_oИрина Алексиева е изпълнителен директор на Българското училище за политика „Димитър Паница“, което обучава млади политически и граждански лидери. Тя е добре позната на българската общественост като един от най-добрите икономически журналисти – автор и водещ на седмичното икономическо предаване на bTV „Бизнесът“, автор на предаването „Портфейл“ и ръководител на икономическия отдел на Дарик радио.

Ирина Алексиева е доктор по обществени комуникации и информационни науки на Софийския университет „Климент Охридски“. Докторската й теза е свързана с комуникирането на измененията в климата и е в основата на книгата „Климатичните промени. Ефекти и комуникация“. Нейната цел е да подпомогне медиите и журналистите, които се интересуват от климат и комуникация, да вникнат по-задълбочено в проблема и по-разбираемо да предадат знанието си на обществото. Книгата е полезна също за хора, занимаващи се с политика на различни нива в управлението, медийни ръководители, бизнес мениджъри, а също и за всички изкушени от темата, независимо дали да са защитници или опоненти на теорията за промените в климата.

Ирина Алексиева е магистър по бизнес администрация от Американския университет в България и магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство. Специализирала е журналистика в САЩ и е изучавала развитието на гражданския и политически диалог в страните от Югоизточна Европа и бившия Съветски съюз в Норвегия.

По време на интензивната си журналистическа кариера е интервюирала някои от най-влиятелните лидери на световната политическа и икономическа сцена, сред които нобелови лауреати, ръководители на глобални компании и финансови институции. Тя е автор и на редица документални филми, сред които „Чернобил – 20 години по-късно“, посветен на годишнината от най-голямата авария с атомен реактор в света, и „Изборът на Калифорния“ – за политиката на енергийна ефективност на този щат.

Ирина Алексиева е член на борда на Европейската асоциация на училищата по политически науки към Съвета на Европа и на борда на Българската къща на гражданското общество.

[spider_facebook id=“1″]

 

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре