unnamedРазтърсваща фотоизложба и прожекции на първия документален филм на Списание 8
Промените в климата са факт и заплашват всички ни! Филипините са далече, но онова, което се случи там, е сигнал за хората от всички краища на Земята!
 
GLOBAL WARNING (Глобална заплаха) е документален филм за последиците от глобалното затопляне и конкретно от супертайфуна Хайян. Той удари мощно Филипините на 8 ноември 2013 г. и отне живота на над 6000 филипинци. Списание 8 е единствената българска медия, която отиде на мястото на трагедията и документира Покрития град (Таклобан – столицата на провинция Лейте, най-пострадала от тайфуна.)
 
Режисьори на филма са Ганета Сагова и Добрин Кашавелов, оператор: Добрин Кашавелов, продуцент – Клуб 8.
 
GLOBAL WARNING е името и на фотоизложбата на Добрин Кашавелов от Филипините. Тя ще бъде открита на 7 април от 18,30 ч от Цветелина Бориславова, основател на фондация „Кредо Бонум”, Добрин Кашавелов и Ганета Сагова, издател на Списание 8.
 
Програма на събитията:
 
7 април 2014 г., 18:30 ч – премиера на документалния филм GLOBAL WARNING и откриване на едноименната фотоизложба на Добрин Кашавелов от Филипините в галерия “Кредо Бонум”, София, ул. Славянска 2
 
От 7 април до 4 май 2014 г. – прожекции на филма и представяне на изложбата GLOBAL WARNING в галерия “Кредо Бонум”
 
На 23 април от 18 ч – дискусия „Климатичните промени в България” в галерия “Кредо Бонум” с лектори Магдалена Малеева от „Горичка” и Георги Стефанов от WWF 
 
[spider_facebook id=”1″]