Сега четете
След поредното нападение над журналист

След поредното нападение над журналист

Sasho-Dikov-2Интервю с Васил Иванов, журналист, Сашо Диков, журналист, Асен Йорданов, журналист, Иван Бедров, журналист. Съдебната система е огромно раково образувание, което няма мърдане. На две инстанции е доказано, че Роман Василев нарушава закона. Вместо да го изхвърлят ос системата, го повишават. При нито един случай на посегателство срещу журналист досега нищо не е доказано. Поне един да беше разкрит, за да можем да поздравим ГДБОП”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Сашо Диков. Той припомни редица случаи на посегателства срещу журналисти, чиито извършители все още не са разкрити. Вчера за втори път автомобилът на журналистката Генка Шикерова беше опожарен, а журналистическата гилдия обяви, че е възмутена от това. С водещия на ДИКOFF, в студиото гостуваха и колегите му Васил Иванов и Иван Бедров.

Пряко от Бургас в разговора се включи и разследващия журналист от сайта „Биволь” Асен Йорданов. С изключение на Бедров, всички от тях, в качеството си на журналисти, са били жертви на посегателства, които до този момент не са разкрити. „Това е удар срещу хората, които задават неудобни въпроси, шамар срещу цялото общество. Като става въпрос за колега, знаят, че ще бъде отразено в много медии и така казват „ние сме безнаказани, вижте какъв шамар ви удряме”, коментира Иванов.

8 години след опита за покушение срещу него не е намерен извършител. „ГДБОП казват, че знаят кой е, но са трудно за разкриване престъпления”, допълва журналистът. „Структурата МВР не работи, нищо не е разкрила. Плащаме данъци, а в същото време няколко пъти повече хора работят в охранителните фирми. МВР служи единствено за покровителстване на контрабандни канали, схеми за източване на ДДС и трафик на наркотици. Всички забелязваме натиска над журналисти само когато той избие по този грозен и уродлив начин. Да пожелаем само кураж на Генка, тя си знае какво ѝ е, въпреки че демонстрира мъжество”, каза Иван Бедров. Журналистът Асен Йорданов също разказа за случая, при който е бил нападнат с нож и метални пръти. Единствено бойните му умения и това, че е успял да отвърне на удара са спасили живота му тогава. „Около година след като бях нападнат успях да видя прокурорската преписка по този случай. Тогава разбрах, че това е опит за убийство”, сподели той.

Нова телевизия „Здравей, България”

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре