Сега четете
Кой иска да плаши журналисти. Какво казват колегите за втория палеж на кола на Генка Шикерова?

Кой иска да плаши журналисти. Какво казват колегите за втория палеж на кола на Генка Шикерова?

14_1-640x300В „Тази сутрин” гостуваха журналистите Илияна Беновска, Георги Коритаров и Анна Заркова, които подкрепиха своята колежка Генка Шикерова след втория палеж на нейн автомобил. Самото събитие носи послание и то е „мълчете си”. Има много среди в България, които искат журналистите да бъдат превърнати в слуги на мълчанието, категоричен беше Георги Коритаров.

Анна Заркова, която през 1998 година беше залята с киселина, каза, че нито един случай на насилие над журналисти не бива да бъде подценяван. Има лицемерно твърдение, че когато останеш жив, ставаш по-силен. Това е пълна глупост, особено ако си видял опожареното си жилище, разбитата къща, ако лицето ти е било изгорено. Въпреки това не насилието е най-доброто средство да се затвори нечия уста, а парите. С пари се купуват не думи, а порой от думи, каза Заркова. Първата и основна теза на полицията е, че жертвите сами са си виновни.  Те не искат да ни съдействат, защото не искат никой да се рови в мръсното им бельо, често ми казват разследващи, допълни още разследващата журналистка.

Илияна Беновска от своя страна съчувствено стисна ръката на Шикерова. После обаче я посъветва да се замисли да се занимава с нещо по-безопасно. „Упражняваш една професия, която щом ти заплашва живота, може би трябва да я смениш. Не защото съм пораженец, а защото имам здрав разум”, каза Беновска.

БТВ, „Тази сутрин”

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре