14_1-640x300В „Тази сутрин” гостуваха журналистите Илияна Беновска, Георги Коритаров и Анна Заркова, които подкрепиха своята колежка Генка Шикерова след втория палеж на нейн автомобил. Самото събитие носи послание и то е „мълчете си”. Има много среди в България, които искат журналистите да бъдат превърнати в слуги на мълчанието, категоричен беше Георги Коритаров.

Анна Заркова, която през 1998 година беше залята с киселина, каза, че нито един случай на насилие над журналисти не бива да бъде подценяван. Има лицемерно твърдение, че когато останеш жив, ставаш по-силен. Това е пълна глупост, особено ако си видял опожареното си жилище, разбитата къща, ако лицето ти е било изгорено. Въпреки това не насилието е най-доброто средство да се затвори нечия уста, а парите. С пари се купуват не думи, а порой от думи, каза Заркова. Първата и основна теза на полицията е, че жертвите сами са си виновни.  Те не искат да ни съдействат, защото не искат никой да се рови в мръсното им бельо, често ми казват разследващи, допълни още разследващата журналистка.

Илияна Беновска от своя страна съчувствено стисна ръката на Шикерова. После обаче я посъветва да се замисли да се занимава с нещо по-безопасно. „Упражняваш една професия, която щом ти заплашва живота, може би трябва да я смениш. Не защото съм пораженец, а защото имам здрав разум”, каза Беновска.

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=”1″]