Сега четете
Йордан Попов

Йордан Попов

IMG_0190Йордан Попов, заместник-главен редактор на в. Стършел.  Роден на 05.04.1941 г. в София. Завършил българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. В “Стършел” работи от 1968 г. Автор на над 30 книги – романи, повести, новели, сборници с хумористични разкази и фейлетони. Негови спектакли са играни на сцената на Сатиричния театър.

На кинофестивала в Солун филмът по негов сценарий “Спри, огледай се, ослушай се” е отличен с наградата “Златната Нике”. Негови творби са преведени на повече от 40 езика. Има издадени пет книги в Русия, Словакия, Украйна, Германия и Румъния. От 1996 г. почетен председател на Сдружението на балканските сатирици. В момента е заместник-председател на Сдружението на българските писатели. Главен редактор на “Стършел” през периода 1990-1996 г.

[spider_facebook id=“1″]

Йордан Попов: Вече не може да разберем кое е истина и кое лъжа

Йордан Попов: Вече не може да разберем кое е истина и кое лъжаЛюбословие публикува и второто интервю за деня от серията 3в1 със “Стършел” в жилещия ден на хумора, лъжата и забавата – 1 април. Интервю на Андрей Велчев с писателя сатирик и  зам. главен…

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре