Сега четете
Таймс първи започва да печата прогнозата за времето

Таймс първи започва да печата прогнозата за времето

the-times-logo-old-i3 На днешната дата – 1 април 1875 г. лондонският вестник „Таймс” първи започва да печата всекидневна метеорологична информация. „Таймс” е основан от Джон Уолтър през 1785 г. като „Дейли Юнивърсал Реджистър”, но недоволен от общото пренебрежение на обществото, след 940 издания Уолтър сменя заглавието на „Таймс” на 1 януари 1788 г.

Той е първият редактор на вестника. Оттегля се през 1803 г., предавайки редакторската работа и владението на вестника на Джон Уолтър II след 16 месеца в затвора „Нюгейт” заради клевета във вестника. По онова време на „Таймс” сътрудничели забележителни фигури в областта на политиката, науката, литературата и изкуствата и с този свой принос те изграждат неговата репутация.

През по-голямата част от началните години на неговото издаване печалбите на „Таймс” били действително големи, а конкуренцията – минимална.Именно британският „Таймс” е вестникът, който първи носи това име. Извън Великобритания понякога е наричан „Таймс от Лондон”, макар че е национален, а не лондонски вестник; или още по-невярно „Лондон Таймс”, за да се отличи от многото други вестници, използващи името „Таймс” като „Ню Йорк Таймс”, „Таймс от Индия”, ирландският „Таймс”.

Вижте и

Любопитен факт е, че изданието е основоположник на известния шрифт „Таймс Ню Роман”, първоначално създаден от Стенли Морисън от „Таймс” в сътрудничество с корпорацията „Монотайп”. Едва през ноември 2006 г. „Таймс” започва принтирането си в нов шрифт – „Таймс Модерн”, а заглавията отпечатва с шрифт „Санс-Сериф”.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре