Сега четете
Отново за пиратите и плагиатите на „Строго секретно"

Отново за пиратите и плагиатите на „Строго секретно"

ssЗаради зачестили сигнали за неоторизирано използване и груби злоупотреби с авторитета и позициите на „Строго секретно“ и на неговия издател Красимир Иванджийски от политици, журналисти, бизнесмени, дипломати, политически и геополитически клубове и т.н., предупреждаваме отново, че:

– не сме упълномощавали никого да ни представлява по какъвто и да било въпрос в каквато и да било област;

– единственият упълномощен източник на каквито и да било информации, коментари и позиции са само вестникът и неговият главен редактор;

– ако злоупотребите продължават от „пиратите“ ще бъде потърсена съдебна отговорност.

Когато преди 20 години започнахме да издаваме „Строго секретно“, неслучанно на първата му страница, сложихме и предупреждението „Вестник, не за всеки“. Това не беше нашето чувство за хумор. Тъй като отдавна сме в този бизнес, на фона на лумпенизнраната медийна и политическа обстановка, имахме основания да предполагаме, че нашата информация, разработка, идеи, знания, интелект, стил, опит и равнище ще станат обект на свирепо плагиатстване на пръкналата се след 1990 г. сволоч /по Достоевски/. Така и стана.

Сега отново сме принудени да отправим последно предупреждение към тези плагиатстващи политически и журналистически боклуци. „Строго секретно“ е за десетките хиляди читатели и абонати, но не и за тях. Той наистина не е за всеки.

През отминалите 20 години „Строго секретно“ беше използван за препродажба на откраднатия от нас интелект, професионализъм и авторски права.

Вече ни писна. Оттук нататък действаме според законите – кражбата или присвояването на чужди идеи и авторски права е едно от най-големите престъпления в цивилизования свят.

Станахме като Че Гевара. В смисъл на онова, което той не си представяше и в най-черните сънища марка за плагиатстване от най-невероятна простотия. Станахме българският аналог на прословутия портрет на Че – с баретата, брадата и дългата коса, направен от починалия вече фотограф Алберто Корда. Именно тази снимка на Че е най-краденото в света чуждо авторско право. Срещу това Корда се бореше и най-накрая успя да спечели поне морална победа, осъждайки една английска рекламна фирма, която набута снимката на Че на рекламата на водката Smirnoff. Но и това не спря плагиатите.

И с нас стана същото заобиколени сме от интелектуални „злокачествени говнояди“, както в изисканите световни среди се наричат плагиатчетата.

Наистина трудно е да ги изредим всичките, но ще се опитаме.

Да започнем от така наречените ни парламенти, които през последните години имат месечен цикъл, но не женски, въпреки че, както неведнъж сме сочили, това са си проститутки. Тук става дума за месечното излизане на „Строго секретно“, което веднага влиза за обработка в парламента. С кражба на наши идеи бяха внесени над 50 проектозакона, като нито един от тези плагиати неспомена, че е заимствал идеята и същността от „Строго секретно“.

Крадат за политиката и геополитиката, за топлофикацията и енергетиката, за лобирането, за финансирането на политическите партии, Евросъюза и т.н. Заради тяхното примитивно равнище не си дават сметка, че месечно, чрез така нареченото медийно разпръскване, написаното от нас стига най-малко до 1 милион българи, а чрез web-страницата ни – до още толкова читатели по целия свят, които веднага сигнализират за нарушаване на авторските ни права.

Крадат отляво, отдясно, отгоре и отдолу, от Запад и Изток, комунисти, фашисти, нанисти, левичари, про и антиевропейци, русофили и русофобн, npo-US и анти-US и т.н. А за това се плащат големи пари, особено в „пазарно-либералната икономика“, въпреки че сме на мнение, че живеем в най-бандитската държава в Еворпа.

Крадат, та дрънкат. Крадат ежедневните многотиражки. Крадат каквото им попадне. Плагиатстващите социолози, политолози и други народопсихолози са десетки. Телевизиите също. Кабеларките са отделен, направо неповторим раздел с екземпляри, които биха били гордост за всяка лудница. Отгоре на всичко, тези психари и други фолклорни елементи оформят „патриотични движения“. Забравят да кажат пред коя психиатрия е сбирката им.

Вижте и

Развива се и неоторизираното използване или разпространение на материалите от web-страницата на „Строго секретно“, която също е защитена от закона за авторското право. Но и там плагиатчета. И те крадат.

Това е закономерно. В състоянието на идеологически хаос изплуват всякакви шарлатани,които са на равнището на дилетантщината. Обикновен това се гради на игноранiската плагиаттдина, което е още едно потвърждение на воинстващото мракобесие и безграмотност у нас, които стават част от масовото оглупяване на този народ.

В появилия се идеологически вакуум се лее мръсният поток на идейния хаос, на моралното и професионално разложение, на масовите интелектуални болести.

На темата за плагнатстването от „Строго секретно“ ще се спрем подробно в бъдеще с конкретни примери. Сега предупреждаваме за последен път, че следващото изреждане ще се съпровожда и от искове. Не се шегуваме.

01.04.2014 в. Строго секретно | стр. 5 |

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре