Сега четете
Нападнаха спортен журналист

Нападнаха спортен журналист

460x345Зам. главният редактор на „7 дни спорт” Владимир Зарков бе напръскан със спрей в очите

Заместник главният редактор на вестник “7 дни спорт” Владимир Зарков стана жертва на нападение със спрей, след като непознат го причака на улицата и го напръска в очите. Журналистът вече е по-добре и дори е изписан от болницата, в която постъпи за лечение след неприятната случка.

Инцидентът стана около 21,30 ч. в четвъртък вечер на ъгъла на столичните улици “Шипченски проход” и “Александър Жендов”, близо до зала “Универсиада”. Зарков си тръгвал от работа, когато неизвестен до момента мъж го издебнал в гръб и го нападнал. След като го напръскал в лицето, непознатият избягал. За броени минути на мястото на инцидента пристигна линейка, която откарала пострадалия в болница. След нападението зам.-шефът на “7 дни спорт” имаше проблем със зрението и не виждаше, но медиците от “Исул” са се справили и той вече е изписан от лечебното заведение. Нападението се разследва от полицаи от столичното Първо РПУ.

“От известно време от два футболни клуба върху мен се оказва натиск да уволня Владимир Зарков от вестника. От единия клуб в прав текст ме питат колко пари искам, за да го махна. С мен такива разговори не могат да се водят. Няма да оставя нещата така. Вече съм се свързал с хора от чужбина, които ще ми помогнат за решаването на този случай. Това, което се е случило, е недопустимо. Владимир Зарков е най-добрият футболен журналист в България. Стоя изцяло зад него и се надявам да се възстанови”, коментира главният редактор на “7 дни спорт” Юлий Москов.

И друг път журналисти са ставали жертва на нападение – през 1998 г. Анна Заркова бе залята с киселина от непознат, същата година главният редактор на “Фрогнюз” Огнян Стефанов бе пребит. Бомба разтърси дома на журналиста Васил Иванов, самоделно взривно устройство възпламени колата на Сашо Диков, а автомобилът на Генка Шикерова бе запален умишлено.

31.03.2014 в. Дума | стр. 5, http://topsport.ibox.bg

[spider_facebook id=“1″]

 

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре