Сега четете
Интервю с Владимир Зарков и Юлий Москов от вестник „7 дни спорт”

Интервю с Владимир Зарков и Юлий Москов от вестник „7 дни спорт”

460x345Отново нападнат журналист. Защо заместник-главният редактор на „7 дни спорт” едва не загуби зрението си? Гости: Владимир Зарков, зам.-главен редактор на вестник „7 дни спорт”, Юлий Москов, главен редактор на вестник „7 дни спорт”.  Собственици на два футболни клуба искали отстраняването от работа на нападнатия спортен журналист и зам.-главен редактор на вестник „7 дни спорт” Владимир Зарков.

Миналия четвъртък той бе напръскан със спрей на излизане от редакцията и имаше сериозни проблеми със зрението, но сега бил добре. Излязох от офиса и тръгнах към стоянката на такситата. Покрай мен мина човек, който ме напръска със спрей доста продължително. Направи ми впечатление, защото преди това се въртеше подозрително на едно място, освен това беше топло, а той беше със зимно яке и шапка, прикриваща очите.

Аз съм от 24-ата ми годишнина в професията, само спортен журналист. Имал съм обаждания, но досега не съм гледал сериозно на заплахите”, съобщи подробности по случая нападнатия Зарков в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин”. Той разкри, че сегашните му недоброжелатели ходили да го търсят на бившия му адрес -два дни преди нападението. Ако съм бил тенденциозен в статиите – досега времето да ме е отсяло, подчерта Зарков.

Главният редактор на „7 дни спорт” Юлий Москов от своя страна отказа да изрече имената на хората – клубни шефове, оказали натиск в последно време за уволнението на колегата му. Не е било само едно обаждане – от два клуба има обаждания за него специално. Единият клуб си позволи публично да заплашва вестника.

Имена няма да казвам, но ситуацията е неприятна. Аз се тревожа, защото идват избори – ако за един тъч и една дузпа се случват такива неща, какво ще се случи тогава. През 90-те години всички въпроси бяха решавани с разговори, имаше по-голям ред и комуникация. Сега е една диващина, която не мога да си обясня, коментира Москов.

Вижте и

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре