Сега четете
Играй и печели

Играй и печели

zx450y250_2270837Ших (в ляво) увеличава популярността си с участия в онлайн интервюта и стриймове.

Всеки почитател на видео игрите си е помислял какво ли би било, ако можеше да изкарва прехраната си само с играене по цял ден. За 26-годишния Джефри Ших това наистина е ежедневие, съобщава онлайн изданието Mashable.

Всеки ден от 11 ч. до 18 ч. (по часовия пояс на Лос Анджелис) той стриймва на живо как играе различни видео игри. Видеата му са гледани от над 15 хил. души ежедневно в популярната платформа за онлайн стрийминт Twitch.

В нея той е популярен с прякора Trump и специализира в играта Hearthstone на Blizzard. Разбира се, играе и други игри, като основното във видеата му е, че се старае да показва на зрителите си полезни тактики за игра и други интересни трикове.

Ших печели парите си благодарение на партньорската програма на Twitch. Тя позволява на всеки желаещ да пуска реклами в стриймовете си, като получава дял от приходите. Освен това потребителите могат да се абонират за даден канал срещу 5 долара на месец. Дори се приемат и дарения чрез PayPal.

Макар и Ших да не разкрива колко точно печели, той казва, че парите, които получава са напълно достатъчни, за да живее добре. Според Майкъл О’Дел от професионалния отбор Team Dignitas, понякога сумите от подобен стрийминг могат да достигнат 8 хил. долара на месец.

За Ших всичко започва през 2011 г. след като завършва Мениджмънт и финанси в университета в Ню Йорк. Винаги са му харесвали компютърните игри и решава да сподели страстта си с други техни почитатели чрез стрийминг. Започва със стрийм на StarCraft II, като още през първия месец си привлича средно между 2000 и 3000 зрители на всеки стрийм.

Интересът към видео канала му расте, но все още му се налага да ходи на работа. Въпреки това решава да опита да увеличи аудиторията си и дори рискува като напуска работното си място и решава да се отдаде на стрийминга. Преценява, че ще му трябват средно по 5000 зрители на стрийм, за да изкарва „приличен доход“.

 

За да привлича и задържа толкова много хора ежедневно, Ших разчита на разнообразие от игри и оригинален подход. Старае се да забавлява хората, въпреки че се самоопределя за притеснителен и интроверт. „На партита или в група обикновено не казвам нищо. Но когато стриймвам е различно, защото не говориш с хората. Сякаш си пред тях и изнасяш реч“, казва той и допълва, че едно от хобитата му е да свири на пияно и винаги му е харесвало да свири пред хората.

„Гордея се, че имам 25 хил. редовни зрители. Кара ме да се чувствам изпълнен от това, което правя, защото хората се интересуват, гледат и се забавляват. Хубаво усещане е“, казва Ших. Споделя, че се надява да продължи да прави това „още шест десетилетия“.

За да може да реализира своята професия-мечта, Ших разчита много на Twitch. Според Маркъс Греъм, експерт по професионален гейминг и мениджър на новите партньорства в Twitch, да печелиш достатъчно пари от стрийминг, за да не работиш, е предизвикателство. Той оприличава онлайн стрийминга като работа в шоу бизнеса. Не е рецепта за универсален успех и трябва да се полагат много усилия, за да постигнеш целите си.

Вижте и

„Не всеки ще е следващата суперзвезда на Twitch. Дори и да привлечеш внимание е много трудно да го задържиш“, споделя Греъм. Въпреки това около 5000 души правят опити да си докарват достатъчно пари чрез Twitch, за да не работят друго. Според компанията сериозна част от тях успяват да го направят.

Интерес от страна на хората определено не липсва. По данни на The Wall Street Journal, Twitch се посещава от над 45 млн. души месечно. В пиковите си моменти генерира повече интернет трафик от Hulu, Amazon и дори Facebook.

Ших привлича внимание и на специализирани медии и геймърски онлайн общества. Често е търсен за интервюта и видео съвети.

Още от Технологии Съветите на Google за сигурна парола Мобилни приложения тайно генерират виртуални валути Лекари имплантираха на жена череп, създаден на 3D принтер (видео) Съдът на ЕС задължава доставчиците да блокират сайтове, нарушаващи авторски права

Публикувано от Dnevnik.bg и mobibg.com

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре