Сега четете
Иво Прокопиев: Украйна е изпитание за българската политика и за бизнеса

Иво Прокопиев: Украйна е изпитание за българската политика и за бизнеса

1713dd19d94eab6c5f04ccc7a7320a8c„Украйна е едно голямо изпитание за българските политически лидери и за позицията, която България взема. Най-вероятно държавата и нейният бизнес ще претърпят много вреди, но дългосрочното развитие на ситуацията е позитивно“, заяви съиздателят на вестник „Капитал“ и новинарския сайт „Дневник“ Иво Прокопиев в интервю за Нова телевизия.

„Южен поток“ е безсмислен икономически проект. България няма нужда от него. Проектът практически вече е спрял, защото в тази политическа среда няма как да бъде осъществен, отбеляза Прокопиев.

Едва покълнал, всеки опит за алтернатива у нас веднага бива залят с киселина, всяка гражданска инициатива е затисната от медийно оплюване, институционален тормоз и политически натиск, отбеляза Прокопиев.

Съдебните дела са единственото противодействие и защита срещу пропагандната машина, а освен че са бавни, те струват време и пари. Дотук, за година и половина, делото срещу „Уикенд“ и „Всеки ден“ коства около 5 хил. лв. адвокатски хонорари, но най-важното е не присъденото от съда обезщетение от 8 хил. лв., а моралната победа, добави Прокопиев.

В решението на Софийски Градски Съд от 7 март т. г. се казва, че „в два различни вестника, но по едно и също време и със сходни неверни изявления, (Ню медия груп)…причинява интензивна увреда на името, честта и достойнството на личността на ищеца, като същевременно създава доверие у читателите във верността на разпространените твърдения с повторението им“.

Съдът постановява, че изразите „фалирал бос“, „кредитен милионер“, „избягал поради стотици милиони кредити“, „се укрива“, „напъни да граби отново и отново“, използвани от „Уикенд“ и „Всеки ден“, са неверни и позорящи.

Вижте и

В решението е записано, че „твърденията, че ищецът се укрива, че е избягал поради неизплатени банкови задължения и че съдът приема за невярно обстоятелството, че ищецът е фалирал, за безспорно неверни“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре