Сега четете
Наказаха полицай след сигнал на Дарик радио

Наказаха полицай след сигнал на Дарик радио

flex-skoba4Дисциплинарна мярка е предприета срещу полицай от сектор „Общинска полиция”, след сигнал на Дарик радио Пловдив. Това става ясно от писмо до медията, изпратено от шефа на полицията главен инспектор Пламен Узунов. До наказанието се стигна след сигнал на Дарик за бездействието на полицай при опит на шофьор на „паяк“ да прегази журналист на медията, докато прави репортаж за избирателно репатриране на автомобили на кръстовището на улиците „Любен Каравелов“ и „Радецки“.

Мярката е наложена на служителя на реда за „допуснати пропуски при изпълнение на служебните му задължения спрямо друг водач, извършил нарушение на кръстовището“. От писмото на полицейския шеф става ясно още, че е обърнато внимание на всички служители от сектор “Общинска полиция – Пловдив” да спазват стриктно нормативните актове при осъществяване на контрол по безопасността на движението с цел недопускане уронването на престижа и доверието на обществото към служителите на МВР.

На 11-ти февруари шофьор на паяк с регистрационен № PB 2197 KM тръгна заплашително към репортер, направил забележка, че се вдигат избирателно паркирани автомобили на ул.”Радецки” до сградата на “Местни данъци и такси” в Пловдив. Служител на общинска полиция помоли учтиво собственик на луксозна лимузина да премести автомобила си, паркиран на завоя на кръстовището с улица “Любен Каравелов” пред заведение за бързо хранене, за да влезе свободно паякът и да вдигне стар “Форд” от лявата страна на улицата, която е в “синя зона”.

На въпрос на Дарик радио защо вдигат автомобилите избирателно, служителят от общинска полиция се опита безуспешно да даде някакво обяснение, след което се качи в кабината на товарния камион. Забелязал репортерските снимки, шофьорът на „паяка“ даде заплашително газ към журналиста като спря на сантиметри от него и в същото време създаде предпоставка за ПТП на кръстовището на улиците “Любен Каравелов” и “Радецки”. Полицаят, станал пряк очевидец на случая, не реагира.

27.03.2014 07:27 | www.dariknews.bg |

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре