Сега четете
Как телефона помага да сте "Здрави"

Как телефона помага да сте "Здрави"

zdravec„Искате ли да бъдете по-здрави, по-умни и по-щастливи? Внесете дневна доза природа в живота си. Наслаждаването на природната среда като парк, плаж, гора, намалява кръвното налягане, раздразнението, нивата на стрес, подобрява съня“. Това е част от здравословно послание за 23 март на българското мобилно приложение „Здрави“ (Zdravi), което вече набира почитатели и потребители в маркетите на Apple и Google, защото го има във версии за iOS и за Android. Апликацията е създадена като част от маркетинг активностите на фармацевтичната компания „Софарма“ и е безплатна за сваляне и използване.

Приложението съдържа 365 съвета, рецепти и любопитни факти на български език – по един за всеки ден от годината. Сред тях са най-разнообразни теми като здравословната закуска и бързи здравословни неща за похапване, фитнес за ума, колко енергия поемаме от въздуха и какъв може да е ефектът от едно добро дело на ден. Допълнително, всеки от съветите е придружен от лъчезарна илюстрация по темата.

Може да прочетете колко е полезен грейпфрута, киноа, тахан, джиднжифил итн. или защо да удряте тимуса и често напомняне как ще се чуствате по-добре с добри дела. Идеите и картинките могат да се споделят в социалните мрежи, а настройките на приложението позволяват да получавате напомняне, когато излезе новата дневна доза от идеи за здравословен живот. Опция при следващия ъпдейт на приложението ще бъде календар, където потребителите да записват изпълняването на съветите и да печелят точки.

Те ще бъдат дарявани и монетизирани за различни благотворителни каузи. „Въпреки тревожните данни за затлъстяването на българите и увеличаващите се вследствие на това заболявания, интересът към здравословен живот също расте“, пишат авторите на приложението. Доказателство за това според тях са вече над 5000 сваляния от App Store и над 500 от Google Play.

Вижте и

Как телефона помага да сте „Здрави“ | | 27.03.2014 08:36 | www.dnevnik.bg | От Дневник

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре