Сега четете
7 години ВВС TopGear Бьлгария

7 години ВВС TopGear Бьлгария

Любомир Станиславов, главен редактор на Топ Гиър
Любомир Станиславов, главен редактор на Топ Гиър

Само преди някакви си 7 години (без месец и половина) ВВС TopGear Бьлгария се появи на бял свят, точно на Спасов Ден, буквално с гръм, тряськ и цяла дузина супер автомобили на входа на НДК. В началото тогава бе една по детски проста и силна мечта – „Да направим списание за хората, които обичат автомобилите и скоростта“, не за онези, за които те са просто средство за придвижване от точка А до точка В, или пьк просто бизнес…

Идеята за ВВС TopGear Бьлгария обаче се роди много по-рано или точно преди 17 години, в една тьмна задимена стая на ул. „Мьрфи“, недалеч от бул. „Мадрид“. Тогава все още не знаехме как ще се казва, но знаехме това трябва да е хубаво, безкомпромисно и дебело издание. Преминахме през много перипети, а през 2006-та разбрахме, че мечтата ни си има име ВВС TopGear Бьлгария. След това стана интересно, оказа се че трябва да разделим на две дебелото списание, но да излизаме два пъти по-често…

Водихме много битки, някои успешни, други не толкова, но никога безпринципни и най-важното никога безмислени, тьй като именно в такива моменти можем да покажем характер.

И така неусетно мечтата стана реалност. Лнес ВВС TopGear Бьлгария се радва на най-голямата автомобилна аудитория у нас и като хартиено издание, и като интернет портал и като Facebook профил. Ако някои се сьмнява нека попита продавача на будката за вестници или просто да ни потьрси вьв Facebook. там ще попадне на обилно напоена с бензин, дизел, а напоследьк и с електричество автомобилна среда.

С това обаче автомобилната ни мечта не свьршва до тук. Преди малко повече от година TopGear асистира при раждането на Автомобилния Кльстер в Бьлгария, надявайки се да помогнем Бьлгария да стане производител на нови автомобили, а не консуматор на возила „нов внос“.

Ние обаче вече знаем, че именно превръщането на страната ни в „Производител на автомобили и компоненти за тях“ е изхода от моралната, финансовата и дори духовната криза, която ни е обзела. Вероятно ви звучи прекалено, но помислете, коя друга индустрия има толкова голяма добавена стойност? Енергетиката – НЕ. Селското стопанство – НЕ. Това е вярно дори за туризма, а сега се сетете за Полша, Чехия, Унгария, Източна Германия, дори Румъния, и особенно Словакия. Именно там е скрита голямата разлика с България.

Трудно е, като всяко начало, но пък бавно и полека се получава. Когато това се случи бъдете сигурни, че главния виновник, за това ще бъде именно вие – българската автомобилна общност. Мечтата продължава.

Приятно гледане!

Вижте и

Приятно браузване!

Приятно четене!

СТАРТ | | 26.03.2014 17:42 | Top Gear | стр. 4; 5 | Любомир Станиславов, ГЛАВЕН РЕДАКТОР

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре