Сега четете
Школски вестник се разграбва като топъл хляб

Школски вестник се разграбва като топъл хляб

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741e6ed7d3b987bf16cc571a8bcdea782d2
Млади журналисти споделят опит по списването на вестник „Тийнейджърски пулс”

Един школски вестник засрами по тираж повечето регионални медии още в 5-ия си брой. „Тийнейджърски пулс“, издаван от клуб „Млад журналист“ към ОУ „Яне Сандански“, излиза в 500 бройки, а тиражът се разграбва за часове. Налага се предвидливо да заделяме някой и друг вестник, за да има за архива, обяснява преподавателят по литература Стоян Боев, който е идеолог и ръководител на проекта.

Редакционната колегия на „Тийнейджърски пулс“ е изцяло от ученици, като флагмани на последния брой са талантите от 5 „а“. Това се вижда и от поместените материали.

От 5 „а“ е и авторката на уводната статия „Журналистиката – борба с бездушието“ Деница Караславова. В острия си коментар Деница прави впечатляващ разбор на скандала с тапетите в митрополитската църква „Света Марина“ в Пловдив, много журналисти не са задавали толкова остри и актуални въпроси дори след години работа в бранша.

Вестникът на ОУ „Яне Сандански“ обхваща максимално много теми от живота в училище и извън него, стараем се да сме отворени към проблемите, които вълнуват децата, разкрива похватите си на работа идеологът на „Тийнейджърски пулс“ Стоян Боев. Като истински професионалисти той и възпитаниците му планират темите на всеки следващ брой с оперативка. Тогава взимат решение коя да е водещата тема, интервюто на броя, кой ще направи репортаж, а кой ще коментира актуално събитие. Точно така са подбрани статиите в мартенското издание на „Пулс“-а. Ученичката Ивелина Колева пояснява защо жените от цял свят празнуват на 8 март. Съученикът й Евелин Тодоров припомня историята с Капитан Бураго и как е освободен Пловдив, а Валери и Стелияна разказват легендата за Баба Марта.

Сега г-н Боев и редакционната колегия подготвят новия брой, който ще е посветен на 24 май – Деня на славянската писменост. Голямо притеснение за екипа обаче са финансите. Досега са успели да привлекат средства по проект „Да направим училището по-привлекателно“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Надяваме се да ни одобрят и за ново финансиране, споделя преподавателят Стоян Боев.

Вижте и

Школски вестник се разграбва като топъл хляб | | 26.03.2014 16:34 | Марица | стр. 3 |

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре