Сега четете
„Седмици на концептуалната фотография“

„Седмици на концептуалната фотография“

pokana_600_8777Варна има своето участие в първото по рода си събитие „Седмици на концептуалната фотография“, което ще се проведе от 27 март до 27 април в галерия SYNTHESIS, София. След селекция и подбор 18 участници – фотографи концептуалисти ще покажат творчеството си в рамките на две последователни изложби. Сред тях са Първолета Маринова, Христо Гюров и Цвета Убчева – възпитаници на варненската школа за визуално изкуство “ArtExtreme Concept” на АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева. През септември 2013 във Варна те дебютират в концептуалната изложба „Извън контекста“ на школата, с куратор Ивайло Стоянов. http://andaribg.com/bg/services/2/6http://andaribg.com/bg/news/3/204
Седмици на концептуалната фотография
27 март – 27 април
ГАЛЕРИЯ SYNTHESIS, София, бул.Васил Левски №55
http://photosynthesis.bg/?article=408

Проектът “Седмици на концептуалната фотография” си поставя амбициозната задача да събере на едно място и да представи пред публиката съвременни български автори, които работят в този жанр.  В рамките на две последователни изложби ще бъде показана селекция от творбите на 18 фотографи концептуалисти, сред които има, както утвърдени имена, така и млади автори.
В богатия календар на фотографски мероприятия в България до момента не е имало събитие от такъв мащаб, което е насочено изцяло към концептуалната фотография.

Концептуалната фотография се радва на висок интерес от страна на колекционерите и галериите за съвременно изкуство. Защо това е така и с какво тя е по-различна? Концептуалните творби не дават бързи отговори. Те често ни представят един абсурден и лишен от логика свят, който е труден за интерпретация. За зрителя остава провокацията да излезе извън границите на традиционното мислене и представи.

Откриване: 27 март (четвъртък) от 19.00 часа в галерия Synthesis, бул.”Васил Левски” 55
Изложба “Обект, Предмет” 27 март – 12 април
Автори: Александър Вълчев, Велин Петков-Ивайло Стоянов, Иван Кюранов, Камелия Магунска, Пламен Момчилов, Първолета Маринова, Цвета Убчева, Ясена Попова

Изложба “Човек, Природа” 14 април – 27 април
Автори: Александър Николов, Велина Кокалова, Владимир Пеков, Диляна Стоименова, Милена Иванова, Надежда Юрукова-Умарска, Никола Михов, Росен Тошев, Христо Гюров

Седмиците на концептуалната фотография са в галерия Synthesis до 27 април. Събитието се организира от Софийска Фотографска Школа и ФотоСинтезис. Куратор на проекта е Ивайло Стояновhttp://www.stoyanov-photography.com, който в дните на събитието ще проведе и два семинара:
8 април (вторник)
Свещената сила на колекционерите на фотография, галерии, музеи, салони на изкуствата – техните функции и актуални форми за презентация на фотографии.
19.00 часа, Галерия за фотография SYNTHESIS, бул.”Васил Левски” 55

Вижте и

15 април ( вторник)
Концептуална фотография. Най-новите фотографски тенденции. Тираж, размер и цени на фотографиятa.
19.00-21.00 часа, ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре