Сега четете
Максим Минчев

Максим Минчев

maxim_minchev_0_5643Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. Завършил журналистика в Лвов, Украйна, педагогика във ВА „Г.С. Раковски“ и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел. Владее руски и английски.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

Членува в Съюза на българските журналисти, в Международната организация на журналистите, в Съюза на българските писатели.

Работил е като заместник-главен редактор в програма „Христо Ботев“ на БНР, като редактор и водещ в радио „Свободна Европа“, както и като редактор в различни вестници и списания – сп. „Български войн“, вестниците „Народна младеж“, „Диалог“, „Темпо“.

Бил е ръководител на Пресцентъра по посрещането на папа Йоан -Павел Втори в България през май 2002 г.; срещал се е с папа Йоан-Павел Втори 4 пъти и е получил медал от него. Бил е пресаташе на Инициативния комитет за посещението на президента Клинтън в България. Посетил е 51 държави в 4 континента.

Автор е на пътеписите „18 Екватора“ и „Три мусона“, член на F I J E T (Международна организация на писателите и журналистите, пишещи за туризма).

Вижте и

В отговор на въпрос след избирането си за директор на БТА Максим Минчев каза, че не приема избора си на този пост за политически. 26 години съм в занаята, работил съм в различни медии и никога не съм бил подвластен на каквито и да било партийни и политически структури, посочи Минчев. Той отбеляза, че не приема назначението си като властово, а като пост в българските медии, където се чувства най-уютно.

Помолен да коментира опасенията на опозицията, че не е работил в агенцията, Минчев отговори, че има много приятели и колеги в БТА, с които поддържа контакти, и има реална представа за процесите в агенцията. Мисля, че има и преимущество, че не съм работил в БТА, защото съм необременен от ситуацията там, добави той.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре