Сега четете
„Светът на живо” отново в ефир

„Светът на живо” отново в ефир

Svetat-na-jivo-1От 24 март в ефира на БНТ1 се завръща документалната поредица „Светът на живо” с трети сезон. Проектът запознава зрителите със света такъв, какъвто го живеем – с революциите, реформаторите и диктаторите, с мечтателите и откривателите, с любовта и смъртта, с тайните сили, които движат съвремието. Филмите се реализират съвместно от БНТ и Фондация „Америка за България”.

В понеделник от 22:00 часа БНТ1 ще излъчи първата част на двусерийния филм „Стените на Европа” – „Крепостта”. Филмът ще зададе важни въпроси – жива ли е европейската идея, катастрофират ли ценностите, има ли шанс демагогията? Той ще срещне българския зрител с първостепенни европейски интелектуалци, сред които блестят художникът-космополит Алесандро Кокочински, италианската писателка Маргарет Мацантини, бившият германски външен министър Ханс-Дитрих Геншер и полският журналист Адам Михник.

„В навечерието на европейските избори настроението на Стария континент далеч не е приповдигнато. Икономическата криза отминава, но никой не знае какви са последствията. Всички говорят за пари; съдържанието отстъпва пред формата. На сцената се появяват лидери, които искат да закрият Европейския съюз”, заяви водещият на „Панорама” Бойко Василев, който е продуцент и сценарист на документалните филми.

Автори на поредицата са още Поли Златарева и Катя Тодорова, а оператор и режисьор – Хрисимир Данев.

Документалните филми „Светът на живо” са произведени изцяло от екип на БНТ.

Вижте и

Гледайте първия филм от документалната поредица „Светът на живо” на 24 март от 22:00 часа по БНТ1!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре