Сега четете
Осъдиха собственик на гръцки вестник на 56 месеца затвор, не плащал на журналистите

Осъдиха собственик на гръцки вестник на 56 месеца затвор, не плащал на журналистите

press-area-bgИздател на гръцки вестник беше осъден на 56 месеца затвор за неизплатени заплати на журналисти. Решението на съда в Атина е показно за всички собственици на медии, които не са коректни към своите служители, съобщава БНР. Петдесет журналисти от спрения вече вестник „Апогевматини“ осъдиха издателя за неизплатени заплати. Пет месеца преди закриването на вестника собственикът спира изплащането на заплатите, но не прекратява договорите на журналистите и не им изплаща обезщетение.

Искът на журналистите беше гледан днес от съда в Атина, който издаде обвинителна присъда срещу собственика на медията. Той е осъден на 56 месеца затвор, както и да изплати дължимите суми на журналистите. Подсъдими бяха също финансовият директор, както и юридическият съветник на издателя, но те бяха оправдани, защото според съда решението за спиране на журналистическите заплати е взето от собственика.

Това съдебно решение е от изключително значение, коментираха журналисти и то по всяка вероятност ще принуди и други медийни собственици да бъдат коректни в задълженията си към работещите в медиите.

19.03.2014 13:48 | www.pik.bg |

 

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре